Ελλάδα

Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς στη Νέα Αρτάκη και τα Ψαχνά Ευβοίας – Δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυρ…

fotia1 8

Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς στη Νέα Αρτάκη και τα Ψαχνά Ευβοίας – Δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι

Μία εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι στη Νέα Αρτάκη και τα Ψαχνά Ευβοίας. Οι άνεμοι οι οποίοι εξακολουθούν να πνέουν ιδιαιτέρως ισχυροί δεν επέτρεψαν ουσιαστικές παρεμβάσεις στις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής να περιορίσουν τη φωτιά που κατακαίει την περιοχή, με αποτέλεσμα όλο το βουνό πάνω από τη Νέα Αρτάκη να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Οι πυροσβέστες οι εθελοντές αλλά και τα μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας, προσπάθησαν με κάθε μέσο να συγκρατήσουν περιφερειακά κάποια μέτωπα φωτιάς, ώστε να προφυλάξουν κατοικημένες περιοχές. Νωρίτερα είχε διαταχθεί η εκκένωση και της βιομηχανικής περιοχής στη Νέα Αρτάκη.

Έως τώρα, η φωτιά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει κάψει πευκοδάσος και έχει επεκταθεί σε ελαιοπερίβολα, αλλά και εγκαταστάσεις πτηνοτροφείων και χοιροτροφείων χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει μία αποτίμηση των ζημιών.

fotia 11
Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς στη Νέα Αρτάκη και τα Ψαχνά Ευβοίας – Δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυρ... 5

Πολλές περιοχές, που ήταν κυκλωμένες από τα μέτωπα της φωτιάς, βρέθηκαν χωρίς ρεύμα και νερό, καθώς ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της ΔΕΗ έχει υποστεί ζημιές. Σε αρκετές περιπτώσεις αποκαταστάθηκαν οι βλάβες από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν και γεννήτριες, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

Οι άνεμοι αυτή την ώρα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα 7 ή 8 μποφόρ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας και σήμερα η περιοχή βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό μαζί με την Βοιωτία και τμήμα της Φθιώτιδας.

Δεκάδες οχήματα της πυροσβεστικής αλλά και περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής συμμετέχουν στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ μαζί τους βρίσκονται και Γάλλοι πυροσβέστες. Συγχρόνως από χθες το μεσημέρι βαριά μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας μαζί με υδροφόρα οχήματα βρίσκονται στην περιοχή για να βοηθήσουν στον περιορισμό των πύρινων μετώπων.

FOTIA1
Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς στη Νέα Αρτάκη και τα Ψαχνά Ευβοίας – Δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυρ... 6
FOTIA2
Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς στη Νέα Αρτάκη και τα Ψαχνά Ευβοίας – Δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυρ... 7
To Top