Πολιτική

Μένδωνη για τον Χρυσό Λέοντα στον Λάνθιμο: Μήνυμα ελπίδας για την Ελλάδα της προσπάθειας και της δημ…

Μένδωνη για τον Χρυσό Λέοντα στον Λάνθιμο: Μήνυμα ελπίδας για την Ελλάδα της προσπάθειας και της δημιουργίας

Δήλωση για την απονομή του Χρυσού Λέοντα στον Γιώργο Λάνθιμο για την ταινία Poor Things έκανε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κάνοντας λόγο για «μήνυμα ελπίδας και ανάτασης για την Ελλάδα της προσπάθειας και της δημιουργίας».

«Σε μια ώρα σκληρής δοκιμασίας για τη χώρα μας και των υπεράνθρωπων προσπαθειών των ανθρώπων της, ο Γιώργος Λάνθιμος, στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, κατακτά τον Χρυσό Λέοντα, το ανώτατο βραβείο της Μόστρα, για την ταινία του “Poor Things”. Είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ανάτασης για την Ελλάδα της προσπάθειας και της δημιουργίας.

Αυτή είναι η καλύτερη ταινία του Λάνθιμου, όπως ομολογούν όσοι είχαν την τύχη να τη δουν. Το βραβείο έρχεται να επιστέψει τη χορεία των διθυραμβικών κριτικών που συγκέντρωσε, αλλά και να επιβραβεύσει το πηγαίο ταλέντο του, την απόλυτα προσωπική αλλά ευρύτατα αναγνωρίσιμη, κινηματογραφική του γραφή και, προπάντων, μια μακρά, καρποφόρα, ανοδική πορεία δημιουργίας. Θερμά συγχαρητήρια στον Γιώργο Λάνθιμο, τους συνεργάτες του και τους συντελεστές των Poor Things», αναφέρει η σχετική δήλωση.

To Top