Αθλητικά

Μετά τη μητέρα του “συνταξιοδότησε” και τον πατέρα του ο Τσιτσιπάς…

Μετά τη μητέρα του "συνταξιοδότησε" και τον πατέρα του ο Τσιτσιπάς…

Μέσα σ’ ενάμιση μήνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έστειλε σε πρόωρη… σύνταξη τόσο τη μαμά Ιουλία, όσο τον μπαμπά Απόστολο, επί 12 χρόνια ακούραστο μέντορα και προπονητή του στα ωραία, αλλά και τα δύσκολα μίας, έτσι κι αλλιώς ήδη λαμπρής καριέρας. 

Νέος head coach του «Team Tsitsipas» αναλαμβάνει ο 46χρονος Αυστραλός, με μακρινές, ελληνικές ρίζες, Μαρκ Φιλιππούσης που εδώ κι ένα χρόνο ήδη βρισκόταν στο προπονητικό τιμ του μεγαλύτερου Έλληνα τενίστα όλων των εποχών.

Την ανακοίνωση της «αλλαγής φρουράς» την έδωσε από το Τορόντο ο ίδιος ο Τσιτσιπάς διευκρινίζοντας ότι ο μπαμπάς Απόστολος χρειαζόταν ένα διάλλειμα κι ένα διάστημα ξεκούρασης χωρίς να σημαίνει απαραιτήτως ότι θα πρόκειται για οριστικό αντίο.

«Συμφωνήσαμε μαζί ότι ύστερα από 12 χρόνια έντονης συναισθηματικής φόρτισης και ατελείωτων ταξιδιών είχε ανάγκη να βγάλει για λίγο την πρίζα και κάποια στιγμή να επιστρέψει με περισσότερο φρέσκιες ενέργειες», είπε στην ιστοσελίδα Atp 1000 το νέο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, θέση που κατέκτησε σε συνδυασμό με τον θρίαμβό του στο μεξικανικό τουρνουά του Λος Κάμπος, ειρωνεία της τύχης του πρώτου χωρίς τον μπαμπά Απόστολο στον πάγκο.

Εικάζεται, ότι πίσω από τη ριζοσπαστική απόφαση του Στέφανου να «ξεφορτωθεί», με την καλή έννοια, και μ’ ένα σμπάρο, τόσο την… καταπιεστική μαμά, όσο τον πατέρα του έπαιξε καθοριστικό ρόλο η Ισπανίδα τενίστρια και σύντροφός του Πάολα Μπαντόσα η οποία είχε γίνει άθελά της αυτόπτης μάρτυρας δύο live τσακωμών του Στέφανου: στη Ρώμη με τη μαμά Ιουλία, την οποία «απόστειλε» στα ρώσικα, αλλά και στο Ουϊμπλεντον όταν, εμφανώς ενοχλημένος πέταξε με δύναμη, ένα μπαλάκι προς τον πάγκο όπου βρισκόταν ο πατέρας του.

 

Για την ώρα, και με απώτερο στόχο την καλύτερη, δυνατή προετοιμασία ενόψει του «Φλάσινγκ Μέντοουζ» ο Τσιτσιπάς τα ξημερώματα αντιμετώπιζε τον Μονφίλς στον 1ο γύρο του Atp 1000 του Τορόντο: ίδιας, πλαστικής επιφάνειας με τη Νέα Υόρκη όπου από τις 28 Αυγούστου, έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα προσπαθήσει να κατακτήσει το πρώτο του Grand Slam καριέρας. Που θα ήταν και το πρώτο χωρίς τη μαμά και τον μπαμπά στην εξέδρα…        

To Top