Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη στις αγορές μέσω Bloomberg: «Δεσμεύομαι ότι θα αποπληρώσουμε νωρίτερα τα δάνεια του…

Μήνυμα Μητσοτάκη στις αγορές μέσω Bloomberg: «Δεσμεύομαι ότι θα αποπληρώσουμε νωρίτερα τα δάνεια του πρώτου μνημονίου»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να αποπληρώσει τα δάνεια διάσωσης δύο ετών νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα  προς τις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του.

«Θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε πραγματικά νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Κυριακος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg στην Αθήνα. «Είναι μια δέσμευση προς τους επενδυτές».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Μητσοτάκης κέρδισε μια ηχηρή πλειοψηφία τον περασμένο μήνα και θα μείνει για άλλα τέσσερα χρόνια στην εξουσία, δίνοντας στη συντηρητική κυβέρνησή του την εντολή να εφαρμόσει πολιτικές φιλικές προς τους επενδυτές, τις οποίες είχε διαφημίσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Αυτό σημαίνει ότι θα μειώσει το χρέος της Ελλάδας ύψους 356 δισεκατομμυρίων ευρώ, το υψηλότερο σε σχέση με την παραγωγή στην ευρωζώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε  ότι στοχεύει να ανακτήσει φέτος την επενδυτική πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, 13 χρόνια μετά την απώλειά της στην αρχή μιας μακράς, επώδυνης οικονομικής κρίσης. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε επίσης να επιταχύνει τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του βάρους του χρέους.

«Θέλω να συνεχίσω να καθιστώ την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις», δήλωσε. «Δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο λόγος του χρέους μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό». 

To Top