Πολιτική

Μήνυμα στα ελληνικά έστειλε ο Έλι Κοέν – «Θα συγκεντρώσουμε τα μέσα για να βοηθήσουμε τη φίλη χώρα Ε…

Eli Cohen

Μήνυμα στα ελληνικά έστειλε ο Έλι Κοέν – «Θα συγκεντρώσουμε τα μέσα για να βοηθήσουμε τη φίλη χώρα Ελλάδα»

«Η Ελλάδα είναι μια φίλη χώρα που χρειάζεται τη βοήθειά μας και θα συγκεντρώσουμε τα μέσα για να τη βοηθήσουμε» διαμηνύει με ανάρτησή του στα ελληνικά στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν, σχετικά με τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευτία 24ωρα με τις πυρκαγιές.

«Η σχέση μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδα μετριέται ακόμα και σε δύσκολες στιγμές όπως αυτή και το Ισραήλ δεν στέκεται με απάθεια. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, την Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ, την Αστυνομία του Ισραήλ και την Πολεμική Αεροπορία, θα φτάσουν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ομάδες επαγγελματιών για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα» σημειώνει στο μήνυμά του ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη με εντολή Νετανιάχου

Νωρίτερα, στο μεταξύ, έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ πως με απόφαση του ίδιου του Μπενιαμίν Νετανιάχου το Ισραήλ στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Ελλάδα, ώστε να βοηθήσουν «για όσο χρειαστεί» στην κατάσβεση των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη.

«Τεράστιες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το Ισραήλ να στείλει πυροσβεστικά αεροσκάφη. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποφάσισε να στείλει 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Ελάντ για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο διάστημα χρειαστεί», ανέφερε χαρακτηριστική ανάρτηση στο Twitter.

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας καθώς καταπολεμά τις τεράστιες πυρκαγιές και εκτιμά τη συμβολή της Ελλάδας στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία», πρόσθεσε στη συνέχεια.

To Top