Οικονομία

Νέα συμφωνία PepsiCo – Carrefour

1697548809 Snea default

Σε συμφωνία φαίνεται πως κατέληξαν PepsiCo και Carrefour ύστερα από τρίμηνο ανταλλαγής αλληλοκατηγοριών για το ποια εταιρεία ευθύνεται για τη διακοπή συνεργασίας τους. Οπως επισήμανε η PepsiCo, ήρθε η στιγμή να δει τα προϊόντα του ομίλου τροφίμων και ποτών να επιστρέφουν στα ράφια της αλυσίδας Carrefour στη Γαλλία, η οποία τα είχε αφαιρέσει επικαλούμενη υψηλές τιμές. Αυτή η συμφωνία δεν έχει ακόμη επεκταθεί στα καταστήματα Carrefour στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία, ενώ είναι άγνωστο εάν και πότε θα εφαρμοστεί η συμφωνία στις χώρες αυτές.

Η Blackstone

επενδύει στα ακίνητα

Η Blackstone Inc. έκλεισε συμφωνία περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εταιρεία διαχείρισης διαμερισμάτων, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η Blackstone συμφώνησε να αποκτήσει την Apartment Income REIT, γνωστή ως AIR Communities, σε συμφωνία για 39,12 δολάρια ανά μετοχή. Αυτό είναι ένα premium 25% από την τιμή της μετοχής της εταιρείας των 31,35 δολαρίων στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης στις 5 Απριλίου. Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσει και να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο διαμερισμάτων της εταιρείας.

Η συζήτηση για μείωση επιτοκίων άναψε

 Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αποφασίζουν για τα επιτόκια καλούνται τώρα να δώσουν σήμα για τη νομισματική πολιτική και για μετά τον Ιούνιο. Ακόμα κι αν η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ υποβαθμίσει οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό το θέμα μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 11 Απριλίου, η συζήτηση για την πορεία των επιτοκίων το καλοκαίρι και το φθινόπωρο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές.

Γερμανία: αυξήθηκε

η βιομηχανική παραγωγή

Μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι αναμενόταν εμφάνισε η γερμανική παραγωγή τον Φεβρουάριο δημιουργώντας ελπίδες για τη συνέχεια. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία αύξηση της παραγωγής στη βιομηχανία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της παραγωγής στον κατασκευαστικό κλάδο κατά 7,9%, ενώ η παραγωγή μειώθηκε κατά 6,5% στον τομέα της ενέργειας.

To Top