Αθλητικά

Ντεφορμέ Αλμέιδα, κατέστρεψε το διαφημισμένο όπλο της ΑΕΚ – Μπορεί να τον κερδίσει ξανά στον… τελικό ο Τερίμ

Ντεφορμέ Αλμέιδα, κατέστρεψε το διαφημισμένο όπλο της ΑΕΚ - Μπορεί να τον κερδίσει ξανά στον… τελικό ο Τερίμ

Το “τέρας Ιωαννίδης” και το πούλμαν που ήθελε πλάτος! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τον Παναθηναϊκό που έπαιξε σαν μικρή ομάδα, αλλά μπορεί να κερδίσει ξανά τους Κιτρινόμαυρους, για τα λάθη του Αργεντινού κόουτς της Ένωσης και για τον Έλληνα στράικερ που τρέλανε όλους τους σκάουτς.

Αν η ΑΕΚ κέρδιζε και στην Λεωφόρο θα “σκότωνε” τα πιο… μαξιμαλιστικά play offs ever αφού την ερχόμενη Κυριακή στην Opap Arena, με νίκη στο ντέρμπι των δικεφάλων θα μπορούσε να προβάρει το ιστορικό για αυτή (πρώτο στον 21ο αιώνα) back to back πρωτάθλημα., Τώρα που (ΔΙΚΑΙΩΣ) έχασε, από έναν Παναθηναικό ο οποίος αν μη τι άλλο έβγαλε χαρακτήρα, έχουμε ξανά… κούρσα για 4,  ό,τι κι αν συμβεί στο κυριακάτικο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Έλεγα στις ραδιοφωνικές “Μιχείες”, στον Ellada Sports 94,3 αλλά και έγραφα στον AntiBooker Specialist, παραμονές του αθηναικού ντέρμπι: “μια διευκρίνηση/επισήμανση, οι διαφορές μεταξύ των ομάδων της Big 4 δεν είναι μεγάλες αυτή την περίοδο και τα μεταξύ τους ντέρμπι είναι θέμα και (κυρίως)… βραδιάς!! Το ένστικτό μου, λοιπόν, λέει πως ήρθε η ώρα να χάσει ντέρμπι η ΑΕΚ, αυτή την εβδομάδα! Το έβλεπα να γίνεται με τον Ολυμπιακό και δεν έγινε, βασικά λόγω … Αθανασιάδη. Δεν ξέρω αν θα γίνει τώρα κόντρα στον Παναθηναικό, ο οποίος λόγω Τερίμ είναι κυριολεκτικά… ύψους ή βάθους ή στην 4η αγωνιστική κόντρα στην πιο δουλεμένη ομάδα του πρωταθλήματος, τον ΠΑΟΚ…”! Επιβεβαιώθηκα άμεσα, όπως επαναλήφθηκε και το σκηνικό που θέλει τον Παναθηναικό του Τερίμ να μην κάνει δεύτερη κολλητή ήττα αλλά και που μέχρι τώρα  έχει  πέσει και έχει σηκωθεί όρθιος πολλές φορές μέσα στο 2024!!! Και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να αποτελεί σύμπτωση, όπως λένε και στην γραφική Αμάρυνθο, στην Εύβοια…

ΝΤΕΦΟΡΜΕ Ο ΑΛΜΕΙΔΑ, ΙΔΙΑ ΑΕΚ…

Το αήττητο σερί της ΑΕΚ σταμάτησε χθες, αφού το 18ο ντέρμπι αποδείχθηκε φαρμακερό για τον (μάλλον …ντεφορμέ εσχάτως) Ματίας Αλμέιδα! Βέβαια ο… Θεός του ποδοσφαίρου τον είχε προειδοποιήσει και συγχρόνως του είχε… χαριστεί πριν από 4 βραδιές, όταν κέρδισε τον Ολυμπιακό αν και θα έπρεπε να έχανε λόγω κακής εμφάνισης. Η … δικαιοσύνη όμως, αποδίδεται κάποια στιγμή, ειδικά όταν…εθελοτυφλείς και δεν αντιλαμβάνεσαι πως όλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καλώς καμωμένα. Η ΑΕΚ – πόσο μάλλον η φετινή που δεν έχει την ένταση, το pres & repress, την αγωνιστική σπίθα, τον “εξτρεμισμό”, το τσαγανό της περσινής/Πρωταθλήτριας ΑΕΚ – δεν γινόταν να συνεχίζει να παίρνει στα ντέρμπι περισσότερα από όσα αξίζει. Θα έπρεπε να διδαχτούν και ο Αλμέιδα και οι παίκτες του από το προηγούμενο ντέρμπι και να μην αγνοήσουν τους… οιωνούς. Δεν το έκαναν και το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει πως κομβικοί παίκτες της δεν είναι καλά (Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Λιβάι, τα δυο  μπακ της, χθές και ο Μουκουντί)…

Η ΑΕΚ δεν ήταν πολύ διαφορετική από το ματς της περασμένης  Κυριακής. Απλά δεν ήταν εξίσου το ίδιο τυχερή αφού αυτή την φορά δεν βρήκε κάποιους … ήρωες κι ας βρήκε πρώτη το γκολ, όχι μάλιστα στο 91′ αλλά στο 4′! Γιατί η Πρωταθλήτρια ξανά δεν έκανε πολλά πράγματα για να κερδίσει. Μάλιστα εφόσον οι υποστηρικτές της την δικαιολόγησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σαν κυνική (κι όχι κακή), νομιμοποιούμαι κι εγώ για χθες να πως ήταν και αφελής/ασόβαρη!! Δεν εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο 0-1 από την γκάφα του Χουανκάρ, που κανονικά θα έπρεπε να διαλύσει ψυχολογικά τον Παναθηναικό αφού το ντέρμπι έδειχνε να στραβώνει για το τριφύλλι, όπως και το προηγούμενο, πολύ νωρίς. Οι κιτρινόμαυροι μετά το γκολ του Βίντα είχαν 20 λεπτά στην διάθεσή τους για να “σκοτώσουν” τον Παναθηναικό επενδύοντας και στον φυσιολογικό εκνευρισμό των γηπεδούχων, κοινώς τα είχαν όλα αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Αντί, λοιπόν, να κάνει το 0-2,  αρκούσε το δίλεπτο 32-34′ , με δυο ουσιαστικά δώρα του Μουκουντί,  για να φτάσει ο Παναθηναικός στην ανατροπή και το 2-1!! Απίστευτο…

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΉΘΕΛΕ… ΠΛΑΤΟΣ

Γιατί η ΑΕΚ έχασε στο χθεσινό ντέρμπι; Προφανώς γιατί δεν είναι καλά/γιατί ήταν κακή. Δεν είχε ηρεμία/σοβαρότητα στο παιχνίδι της όταν βρέθηκε μπροστά στο σκορ και ο Παναθηναικός πήρε την μπάλα στα πόδια του. Και δεν είχε πλάνο/ εξυπνάδα/προσωπικότητα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και ο Παναθηναικός της έδωσε την μπάλα, την προκαλούσε να…παίξει. Ειδικά από εκείνο το σημείο και μετά που ο Τερίμ τοποθέτησε… 5θεσιο πούλμαν στην πρώτη ζώνη άμυνας μπροστά από τον Ντραγκόφσκι. Η ΑΕΚ δεν είχε πλάνο, δεν είχε υπομονή, δεν είχε πλάτος στο παιχνίδι της για να διασπάσει μια τέτοια φουλ οργανωμένη άμυνα, δεν είχε όμως και την διαχείριση που έπρεπε από τον δημιουργό/ προπονητή της στο τελευταίο 25λεπτο. Δεν κατάφερε να… σπάσει το πράσινο πούλμαν κι ας μέτρησε δέκα τελικές (καμία όμως, κλασική)!!

Ασφαλώς και είναι νόμος, πως τα σερί έρχεται μια βραδιά που θα σπάσουν. Κι ασφαλώς μια ήττα σε ντέρμπι πάντα είναι ενοχλητική και έχει το όποιο κόστος ( σε διάφορα επίπεδα). Το θέμα είναι ο τρόπος που έρχεται το… μοιραίο. Τι έκανες από πριν για να το αποφύγεις, οι αποφάσεις/κινήσεις σου στην διάρκεια του αγώνα και πόσο μετά διδάχτηκες για να αλλάξεις/βελτιωθείς αφού μπορεί να έχασες μια μεγάλη μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο. Ο Τερίμ στην επανάληψη έπαιξε μόνο άμυνα, γυρίζοντας τον ΠΑΟ στο 1/3 του γηπέδου για να κρατήσει το 2-1 και να κυνηγήσει το 3-1 σε κάποια αντεπίθεση με αυτό το “ΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ”! 

Πως αντέδρασε ο Αλμέιδα; Έκανε βιαστικά 4 μαζεμένες αλλαγές από το 57′, δίνοντας εντολή για γεμίσματα (αποσύροντας όμως, λανθασμένα Μάνταλο και Λιβάι Γκαρσία) αντί να ψάξει το πλάτος με δυο παίκτες σε κάθε πλευρά.  Θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς ακόμη και με Λιούμπισιτς (απορία όλων που δεν χρησιμοποιήθηκε) και Πινέδα ως μπακ αντί τον Χατζησαφί και Ρότα αντίστοιχα, προκειμένου να βρει το απαραίτητο… πλάτος και το ένας εναντίον ενός απέναντι σε τέτοιο πούλμαν. Θα μπορούσε να παίζει με Πόνσε και Λιβαι (πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι) μέσα στην περιοχή του Ντραγκόφσκι αντί να κάνει… σεντερ φορ Μουκουντί και Βίντα δίπλα στον Αργεντινό. Ποιος ο λόγος της χρησιμοποίησης από το 57′  του Αραούχο (είναι ακόμη πολύ πίσω) ή της τοποθέτησης του Γκατσίνοβιτς (και όχι του Λιούμπισιτς) στα χαφ, μόνο ο Αλμέιδα μπορεί να το εξηγήσει. Εκ τους αποτελέσματος βεβαίως ο Αργεντινός τεχνικός χθες “κατέστρεψε” και το πολυδιαφημισμένο όπλο υπεροχής της ΑΕΚ, δηλαδή το βάθος του πάγκου του. Χθες δεν πήρε τίποτα  από τις… 5 αλλαγές, έτσι όπως της χρησιμοποίησε ενώ σε δεύτερο σερί ντέρμπι η ομάδα του Αλμέιδα έχασε κατά κράτος τη μεσαία γραμμή, αδυνατώντας να βρει τρόπο δημιουργίας φάσεων!!!

Ο ΠΑΟ ΕΠΑΙΞΕ ΣΑΝ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ Ο ΤΕΡΙΜ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΣΕ “ΤΕΛΙΚΟ”

Πόσο εύκολο ήταν να κερδίσεις την πρωτοπόρο/πρωταθλήτρια; Καθόλου αλλά ο Τερίμ το κατάφερε. Λεπτομέρεια που μπορεί να λέει πολλά αλλά και τίποτα. Ο Τούρκος για λίγα λεπτά και με το ίδιο σκηνικό ανατροπής, είχε φτάσει πάρα πολύ κοντά να κερδίσει τον Αλμέιδα και στην Opap Arena, τον Γενάρη στον δεύτερο γύρο της regular season. Tότε ισοφαρίστηκε σε 2-2  στα χασομέρια των καθυστερήσεων, χθές κράτησε το 2-1. Το κοντέρ όμως, στην μονομαχία Τερίμ-Αλμέδια γράφει ήδη 1-1-0! Και ναι, μπορεί ο Παναθηναικός να έπαιξε στο β’ ημίχρονο σαν μικρή ομάδα απέναντι σε μια μεγάλη για να κρατήσει το υπέρ του σκορ, αλλά μην ξεχνάμε και την σκοπιμότητα που διακυβευόταν. Η ουσία είναι πως ο Αλμέιδα δεν μπορεί να κερδίσει τον Τερίμ (κάτι που δεν του έχει συμβεί με άλλον προπονητή της Super League) ενώ ο Τερίμ δεν χάνει αλλά έχει “μπεγλερίσει” κιόλας τον Αλμέιδα. 

Το επισημαίνω όλο αυτό γιατί αν ο Παναθηναικός καταφέρει να κάνει στην συνέχεια το 4/4, δηλαδή μετά την ΑΕΚ,  κερδίσει Αρη και δις / διαδοχικά Λαμία, τότε και μόνο θα μπορεί να βλέπει το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής των play off, με τους κιτρινόμαυρους στην Opap Arena, ως τον τελικό του Πρωταθλήματος! Και τέτοιος θα είναι όντως, με τον Παναθηναικό του Τερίμ να  μετράει μια νικη και μια ισοπαλία στα δυο ζευγαρώματά του με την Πρωταθλήτρια. Όπως έχω ξαναπεί: για να πάρει κάποιος το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ θα πρέπει να την κερδίσει. Και ο Παναθηναικός το έκανε (σε αντίθεση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ), γιατί, λοιπόν, να μην το ξανακάνει ακόμη και στον… Τελικό της 7ης αγωνιστικής των play of, στερώντας το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ μέσα στο σπίτι της/έδρα της. Ποιός ξέρει, ίσως αυτό να είναι και το… κάρμα του ΠΑΟ ή το… κισμέτ του Τερίμ. 

ΤΕΡΑΣ” Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΈΚΑΝΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΤΟΝ ΜΟΥΚΟΥΝΤΙ, ΤΡΕΛΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΑΟΥΤ

Το πιο δύσκολο πάντως  δεν θα είναι να κερδίσει (ΑΥΤΗ) ΤΗΝ ΑΕΚ στα Φιλαδελφεια αλλά να φτάσει μέχρι εκεί κερδίζοντας σερί Άρη, Λαμία και Λαμία!! Για μένα αυτό είναι το στοίχημα του Τερίμ για τον μήνα Απρίλιο. Ενός προπονητή που δεν ασχολείται τόσο με τους ρόλους, την τακτική, το πως παίζει ο αντίπαλος, στο να έχει έναν κορμό και πλάνο παιχνιδιού (για αυτό αλλάζει συνέχεια συστήματα και διατάξεις) αλλά με το… “ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ” ή αλλιώς… “η νίκη δεν είναι μόνο στόχος αλλά το… πλάνο και το… σύστημα μας”!!  Ο Τούρκος ποντάρει στο τσαγανό, στο σθένος, στον χαρακτήρα των παικτών του. Και φυσικά στην προσωπικότητα των Ιωαννίδη/Αραό/Μπερνάρ/Μπακασέτα αλλά και στο να παίρνει το καλύτερο από μέτριους. Το κάνει σταθερά με τον Κώτσιρα, το έκανε χθες με τον Ακαιντίν…Αν , λοιπόν, ο Τερίμ στην συνέχεια περιορίσει τα… όνειρα και τις…παλινωδίες, γίνει πιο ορθολογικός (όπως χθες βράδυ), ναι μπορεί να πάρει και το πρωτάθλημα!!!

ΥΓ. Καταπληκτικό ματς ο Ιωαννίδης. Ήταν πραγματικό… “ΤΕΡΑΣ” για την άμυνα της ΑΕΚ!!! Τρέλανε και όλους τους ξένους σκάουτς που βρέθηκαν στην Λεωφόρο ενώ δικαιολογεί γιατί ακόμη και κοτζάμ Ρεάλ έχει ασχοληθεί με την αφεντιά του!! Έχοντας τρομερές δυνάμεις πέρα, δώθε τους πήγαινε και τους έφερνε όλους τους κιτρινόμαυρους. Ήταν πραγματικά ο φόβος και ο τρόμος τους και όχι μόνο του Μουκουντί (έκανε… φουκαρά ένα θηρίο, όπως είναι ο Γαλλοαφρικανός)!!!! Ο Ιωαννίδης είναι για τον Παναθηναικό και στο πρωτάθλημα, ότι ο περσινός Λιβάι Γκαρσία στην ΑΕΚ

ΥΓ.1 Καλύτερη διαιτησία δεν θα μπορούσε να είχε η ΑΕΚ από αυτή του Πορτογάλου ρεφ Περέιρα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Άφηνε/δεν σφύριζε όλες τις μονομαχίες και αυτό χωρίς να εκτεθεί δεν ταιριάζει σε μια γηπεδούχο και δη σε ντέρμπι.

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top