Κόσμος

Νύχτα χάους στο Δουβλίνο: Βραζιλιάνος μετανάστης αφόπλισε τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι

foties doublino

Νύχτα χάους στο Δουβλίνο: Βραζιλιάνος μετανάστης αφόπλισε τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι

Βίαιες διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Δουβλίνο, μετά την επίθεση άντρα με μαχαίρι που οδήγησε στον τραυματισμό δύο ενηλίκων και τριών μικρών παιδιών. Σύγχυση έχει επικρατήσει με την ταυτότητα του δράστη. Πληροφορίες ανέφεραν πως είναι αλγερινής καταγωγής, ωστόσο η αστυνομία κάνει λόγο για Ιρλανδό πολίτη, χωρίς να διευκρινίζει ή να επιβεβαιώνει κάτι άλλο για την ταυτότητά του. Μετά το επεισόδιο, πλήθος κόσμου φώναζε συνθήματα κατά των μεταναστών και συγκρούστηκε με αστυνομικούς.

Το περιστατικό της επίθεσης

Λίγο μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 15:00 στην Ελλάδα) ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι κατά παιδιών που έβγαιναν από δημοτικό σχολείο. Τραυμάτισε τρία παιδιά, ένα κορίτσι πέντε ετών που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ένα κορίτσι έξι ετών που νοσηλεύεται με πιο ελαφριά τραύματα και ένα αγόρι πέντε ετών που πήρε εξιτήριο. Τραυματισμένη βαριά είναι και μια γυναίκα περίπου 30 ετών που εργαζόταν στο σχολείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης που επιτέθηκε και τραυμάτισε τρία παιδιά και μια 30χρονη γυναίκα έξω από σχολείο είναι ένας 40χρονος Ιρλανδός πολίτης που ζει στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με την Αστυνομία του Δουβλίνου. Μάλιστα, ο άνθρωπος που τον αφόπλισε ήταν ένας Βραζιλιάνος μετανάστης.

Ο «ήρωας» που έβγαλε νοκ άουτ τον δράστη είναι ένας 43χρονος από τη Βραζιλία, ο οποίος περνούσε με τη μηχανή του όταν είδε μια νεαρή κοπέλα να δέχεται επίθεση από έναν άνδρα με μαχαίρι και «χτύπησε τον δράστη με το κράνος του», μεταδίδει το δίκτυο TheJournal.ie.

O οδηγός είπε πώς είδε έναν άντρα να μαχαιρώνει αθώα παιδιά έξω από ένα σχολείο του Δουβλίνου χθες και έτσι πήδηξε από το μοτοποδήλατο του και τον χτύπησε στο έδαφος με το κράνος του.

To Top