Ελλάδα

Ο δήμος Αθηναίων στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

5966588

Ο δήμος Αθηναίων στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι στηρίζει τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις στήριξης και αλληλεγγύης.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, όλα τα έσοδα από τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού την ερχόμενη Παρασκευή (15/9), θα διατεθούν για την ανακούφιση των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε αυτή την ώρα για να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που περνούν δύσκολες ώρες», τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Αυτή θα είναι μόνο η αρχή της συνδρομής μας».

Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Παράλληλα, ο δήμος Αθηναίων οργανώνει συγκέντρωση σχολικών ειδών, για τους μαθητές των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. Ο δήμαρχος Αθηναίων βρίσκεται σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς και τους θεσμικούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλία, προκειμένου να αναληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, όταν εξειδικευτούν οι ανάγκες των πλημμυροπαθών.

Η δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί Μπορούμε» το Σάββατο 16/9, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, σε δύο σημεία:

-Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), Πειραιώς 35 & Σοφοκλέους 66.

-Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, Δομοκού και Φιλαδελφείας στον Σταθμό Λαρίσης (στάση Μετρό Στ. Λαρίσης).

To Top