Κόσμος

Ο Μακρόν διαμηνύει ότι «αποκαταστάθηκε» η τάξη μετά τις ταραχές – «Θα δράσω με αυστηρότητα και αποφα…

AP23185427911498

Ο Μακρόν διαμηνύει ότι «αποκαταστάθηκε» η τάξη μετά τις ταραχές – «Θα δράσω με αυστηρότητα και αποφασιστικότητα»

Ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης Πο, όπου συναντήθηκε με εκλεγμένους εκπροσώπους της περιοχής και τόνισε πως «η τάξη αποκαταστάθηκε», σχολιάζοντας τις ταραχές στη Γαλλία για τον θάνατο 17χρονου από πυρά αστυνομικού.

«Βιώσαμε όλοι μια σημαντική στιγμή στη ζωή του έθνους. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Η πρώτη απάντηση είναι η τάξη, η ηρεμία και η αρμονία και στη συνέχεια πρέπει να εργαστούμε για τις βαθύτερες αιτίες αυτού που συνέβη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «θα λάβουμε ορισμένες αποφάσεις μεγάλης εμβέλειας τις επόμενες εβδομάδες», σημειώνοντας ότι ο γαλλικός λαός είναι «σοκαρισμένος» και ότι ο ίδιος επιθυμεί να δράσει με «αυστηρότητα και αποφασιστικότητα».

«Είναι ζήτημα οικονομικών πόρων; Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι η μόνη απάντηση», συνέχισε, εξαίροντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι αστυνομικές αρχές τις πρόσφατες ταραχές.

Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης 6 Ιουλίου δεν αναφέρθηκαν βίαια επεισόδια. Μόνο 20 άτομα συνελήφθησαν και ο αριθμός των περιστατικών που καταγράφηκαν είναι μειωμένος, επισημαίνουν οι αρχές. «Η χθεσινή νύχτα έδειξε ότι η κατάσταση έχει επανέλθει λίγο πολύ στο φυσιολογικό», δήλωσε η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από τις ταραχές. «Παραμένουμε, φυσικά, σε εξαιρετική επαγρύπνηση, μειώνοντας πολύ σταδιακά τα μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε, λέγοντας επίσης ότι είναι «αποφασισμένη να μην υπάρξει καμία ατιμωρησία για τους δράστες αυτής της βίας».

To Top