Αθλητικά

Ο παλιός είναι αλλιώς! Παίκτης-πρόκριση για ΠΑΟ – Δεν βγαίνει από 11άδα – Έστειλε μήνυμα σε Γιοβάνοβιτς

Ο παλιός είναι αλλιώς! Παίκτης-πρόκριση για ΠΑΟ - Δεν βγαίνει από 11άδα – Έστειλε μήνυμα σε Γιοβάνοβιτς

Έγραψε ιστορία με την πράσινη φανέλα στην αναμέτρηση με τη Ντνίπρο και έφτιαξε τις βάσεις για την ευρωπαϊκή παρουσία του Παναθηναϊκού.

Ξεκάθαρες βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League και την εξασφάλιση της παρουσίας του σε ομίλους του Europa League έθεσε ο Παναθηναϊκός στο Κόζιτσε της Σλοβακίας με το 3-1 επί της ουκρανικής Ντνίπρο. Ο Panathinaikos είναι εδώ, όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά στον τίτλο του match report του Sportdog.

Σε αυτήν την αναμέτρηση σκόραραν Σπόραρ, Τζούρισιτς και Ιωαννίδης. Ο πρωταγωνιστής όμως ήταν άλλος. Ο λόγος για τον Χουάν Κάρλος Πέρεθ Λόπεθ. Δεν μιλάμε για κανέναν άλλο παρά για τον Χουάνκαρ, όπως είθισται να τον αποκαλούν.

Ο 33χρονος Ισπανός αριστερός μπακ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε δύο γκολ και έθεσε τις βάσεις για το τρίτο. Στο 10’ υποδέχτηκε υποδειγματικά τη μπάλα, ύστερα από σέντρα… καμινάδα του Παλάσιος, σε μια αλλαγή παιχνιδιού από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Χουάνκαρ κατέβασε, μπούκαρε στην περιοχή της Ντνίπρο, ντρίπλαρε, περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια αντίπαλου αμυντικού και έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Σπόραρ που το μόνο που έκανε ήταν να βρεθεί στην πορεία της μπάλας και να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο χτύπησε ξανά! Στο 74’ έκανε φοβερή κούρσα, οι Ουκρανοί δεν είδαν ούτε την σκιά του, έδωσε στον Τζούριτσιτς, ο οποίος παρότι έδειχνε να πέφτει και να χάνεται η ευκαιρία, με τρελό πλασέ έκανε το 0-2.

3915926

Στέλνει, δε, ένα πολύ ηχηρό μήνυμα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Βλέπετε φέτος το καλοκαίρι αποκτήθηκε ένας εξίσου δυνατός αριστερός μπακ, με χαρακτηριστικές επιθετικές αρετές. Μιλάμε για τον συμπατριώτη του Σέρβου τεχνικού, Φίλιπ Μλαντένοβιτς, τον οποίο πολλοί περίμεναν να τον δούνε στην αρχική 11άδα. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού όμως προτίμησε τον παλιό που είναι αλλιώς…

Ο Χουάνκαρ με την εμφάνισή του έδειξε στον προπονητή του, ότι με τέτοιες εμφανίσεις δεν πρόκειται να βγει από την 11άδα, καθιστώντας τον 31χρονο συμπαίκτη του, ρεζέρβα για τα ρεπό του.

O παίκτης ήταν την περσινή σεζόν από τους παίκτες που αναδείχτηκαν στον Παναθηναϊκό, σε αυτήν την πρωταθληματική σεζόν, κατά την οποία ο τίτλος χάθηκε στις λεπτομέρειες και στην έλλειψη βάθους στο ρόστερ της ομάδας που στοίχισε στα πλέι οφ. Έπαιξε 37 ματς, έχοντας 1 γκολ και 1 ασίστ.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για τον Χουάνκαρ είναι, ότι σύμφωνα με το Soccerbase, έγινε ο τρίτος Ισπανός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, που φτάνει τους 100 επίσημους αγώνες με τη φανέλα του. Ο Γιόσου Σαριέγκι έχει 158 και ο Νάνο 107.

Πάντως υπάρχουν οι φωνές που αναφέρουν, ότι ο ανταγωνισμός ήταν αυτός που οδήγησε τον Χουάνκαρ σε αυτήν την εμφάνιση στη Σλοβακία. Η παρουσία του Μλαντένοβιτς δηλαδή ανέβασε τον πήχη. Ο Ισπανός με τη Ντνίπρο έβγαλε 2 ασίστ, πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση. Για να θυμηθούμε την τελευταία φορά που μοίρασε 2 ασίστ θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο μερικά χρόνια πίσω και δη στις 21 Μαρτίου 2021, στην πρεμιέρα των πλέι οφ με τον Αστέρα Τρίπολης (2-2), δηλαδή στην πρώτη σεζόν που έπαιξε στον Παναθηναϊκό.

To Top