Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο ηρωομαρτύρων Μισιαούλη και Καβάζογλου – «Οι αγώνε…

kasselakis kupro1

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο ηρωομαρτύρων Μισιαούλη και Καβάζογλου – «Οι αγώνες τους μας εμπνέουν»

Στεφάνι στο Μνημείο των ηρώων Μισιαούλη και Καβάζογλου κατέθεσαν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον γγ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου. «Τιμούμε σήμερα δύο αγωνιστές του ΑΚΕΛ που εκτελέσθηκαν από Τουρκοκύπριους ακροδεξιούς επειδή αγωνίζονταν για την αδελφοσύνη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Οι αγώνες τους μας εμπνέουν πάντα» τόνισε ο Στ.Κασσελάκης.

«Η παρουσία σας τιμά τη θυσία τους και αναγνωρίζεται αυτό που έδωσαν. Το πολυτιμότερο αγαθό. Τη ζωή τους για την πατρίδα τους. Και σας ευχαριστούμε για αυτό» επισήμανε από την πλευρά της η κόρη του Κώστα Μισιαούλη, Στέλλα που επί χρόνια εκλεγόταν βουλευτής με το ΑΚΕΛ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «στις 11 του Απρίλη 1965, οι Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστας Μισιαούλης, δολοφονήθηκαν από μέλη της ακροδεξιάς τουρκοκυπριακής οργάνωσης στο παλιό δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας, κοντά στην Κόσιη».

Η πρώτη μου επίσκεψη στην Κύπρο σε 10 «κλικ».Εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση.

Posted by Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis on Thursday, October 5, 2023

«Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από την κόρη του Κώστα Μισιαούλη να του μεταφέρει μια ιστορία που θυμάται από τον πατέρα της», αναφέρουν πηγές από το επιτελείο του κ. Κασσελάκη και παραθέτουν την ιστορία που μοιράστηκε η Στέλλα Μισιαούλη, ως την τελευταία εικόνα που είχε μαζί του λίγο πριν τη δολοφονία: «Ήταν Κυριακή, η μαμά ετοίμαζε το φαγητό. Είχαμε ψητό με πατάτες και ο μπαμπάς ετοιμάστηκε να φύγει για την αποστολή και τρέξαμε να τον φιλήσουμε και με παράπονο, με νάζια τα κορίτσια στον μπαμπά. “Πάλι θα μείνουμε σπίτι; Δεν θα πάρεις βόλτα;” του είπαμε και μας υποσχέθηκε ότι θα το κάνει μόλις επιστρέψει. Δεν επέστρεψε ποτέ», είπε η Στέλλα Μισιαούλη.

To Top