Αθλητικά

Ούτε Ντόρσεϊ ούτε Ρογκαβόπουλος – “Μάχη” ΠΑΟ-Ολυμπιακού για Έλληνα γκαρντ – Βρήκαν… νέο Σλούκα!

Ούτε Ντόρσεϊ ούτε Ρογκαβόπουλος - "Μάχη" ΠΑΟ-Ολυμπιακού για Έλληνα γκαρντ - Βρήκαν... νέο Σλούκα!

Ραγδαίες εξελίξεις στους “αιώνιους” για παίκτη της Euroleague. Μία σημαντική προσθήκη μπορεί να κάνουν προσεχώς τόσο η Εθνική όσο και κάποια από τις δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες, που ψάχνουν συνεχώς Έλληνες παίκτες για να ενισχύσουν τον κορμό τους.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ πήρε στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο, κάτι που σημαίνει πως αφενός έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής με την Εθνική Ελλάδας ως νατουραλιζέ (όπως και οι Τάιλερ Ντόρσεϊ, Τόμας Γουόκαπ) και αφετέρου πως λογίζεται ως Έλληνας στη Basket League, όπου αγωνίζεται για λογαριασμό του Περιστερίου.

Τώρα, σειρά για την εξασφάλιση διαβατηρίου παίρνει ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, αδερφός του Ελάιζα. Με τις σχετικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι αναμένεται να γίνει κάτοχος του ελληνικού διαβατηρίου έως το τέλος του 2023.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν προσθέτει μόνο μία ακόμα ποιοτική περίπτωση στις διαθέσιμες επιλογές του Βασίλη Σπανούλη για την Εθνική, αλλά ταυτόχρονα θέτει σε κατάσταση… συναγερμού τους δύο “Αιωνίους” αντιπάλους του ελληνικού μπάσκετ!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τσεκάρουν πάντα την αγορά για καλούς Έλληνες παίκτες, οι οποίοι κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι που γίνονται περιζήτητοι. Φέτος ήταν ο Σλούκας, Παπαγιάννης και οι νατουραλιζέ Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, στο παρελθόν ο Παπαπέτρου, ο Σπανούλης και αρκετοί ακόμα. Οι ελληνικές ομάδες είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν συγκεκριμένο αριθμό γηγενών παικτών, συνεπώς πάντα ένας δυνατός ελληνικός κορμός τούς… λύνει τα χέρια.

Με δεδομένο ότι οι Έλληνες γκαρντ υψηλού επιπέδου σπανίζουν αυτήν την την εποχή, ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ αναμένεται να βρεθεί στο στόχαστρο των “Αιωνίων” από τη στιγμή που θα λογίζεται ως γηγενής. Άλλωστε, το ενδιαφέρον για τον 30χρονο άσο δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού έχει “παίξει” και στο παρελθόν δυνατά τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ναζ αγωνίζεται στη Ζαλγκίρις και δεσμεύεται με συμβόλαιο, γεγονός που καθιστά δύσκολη την περίπτωσή του. Εντούτοις το όνομά του είναι σταθερά ψηλά στη λίστα των παικτών που παρακολουθούν οι “Αιώνιοι” και θεωρείται δεδομένο ότι θα καραδοκούν για να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε ευνοϊκή συγκυρία.

To Top