Οικονομία

Πάλι με την ακρίβεια υποσχέθηκε ότι θα τα βάλει ο Μητσοτάκης – Ο δον Κιχώτης του Μαξίμου και οι ανεμόμυλοι της ακρίβειας

photo 11 12 23 10 47 401702286148

photo 11 12 23 10 47 401702286148

Τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας (11/12) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων μίλησε για την «εύρυθμη» λειτουργία της αγοράς ενώ τόνισε για ακόμη μία φορά ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στον καταναλωτή, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να συγκρατήσει και να περιορίσει τις ανατιμήσεις των προϊόντων.

«Η αγορά λειτουργεί εύρυθμα και με διαφάνεια», σημείωσε αρχικά και τόνισε πως «είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία και στον ανταγωνισμό. Δεν έχω όμως αυταπάτες και δεν πιστεύω ότι οι αγορές μπορούν αυτόματα και μέσα από κάποιο μαγικό χέρι να αυτορυθμίζονται γι’ αυτό και ο έλεγχος του κράτους, ειδικά σε εποχές όπου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σημαντικές εισαγόμενες πληθωριστικές πιέσεις, είναι τόσο σημαντικός» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ ένα μόνο βέλος στη φαρέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια».

«Έχουμε την υποχρέωση…»

«Έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τη συγκράτηση των τιμών και όπου μπορούμε να τις μειώσουμε» ενώ παράλληλα κάνοντας έναν μικρό απολογισμό με αφορμή το καλάθι του νοικοκυριού, των Χριστουγέννων, το ταμπελάκι μείωσης τιμής αλλά και εκτενή αναφορά στο e- καταναλωτής υπογράμμισε πως «τα ψηφιακά εργαλεία θα μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας».

«…θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό…»

photo 11 12 23 10 06 181702284911

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κώστα Σκρέκα

«Ο e-καταναλωτής είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Ακόμα δεν έχει φτάσει στο επίπεδο της χρήσης που πιστεύουμε ότι του του αξίζει, αλλά θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιούμε ολοένα και περισσότερο την τεχνολογία για να έχουμε μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές, να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα καταστρατήγησης της λειτουργίας της αγοράς και να προσπαθούμε να είμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από αυτούς οι οποίοι μπορεί να σκέφτονται κακόβουλα το πώς θα εξαπατήσουν τον καταναλωτή» ανέφερε.

«Αφορούν ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά»

«Όλα αυτά είναι προβλήματα τα οποία θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε. Τονίζω δεν είναι μόνο προβλήματα που αφορούν την ελληνική αγορά, αφορούν συνολικά την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η αγορά λειτουργεί πραγματικά εύρυθμα και μια αγορά που λειτουργεί εύρυθμα και ανταγωνιστικά, με διαφάνεια στις τιμές τελικά είναι και προς όφελος του καταναλωτή, οπότε θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια» κατέληξε.

Οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη:

To Top