Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης ο οποίος έχει παίξει σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Την είδηση για το θάνατο του ηθοποιού γνωστοποίησε μέσω Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ειδικότερα, ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε:

Πριν απο λιγο μαθαμε την αποχώρηση απο την ζωη του παλαίμαχου σπουδαίου ηθοποιού μας Θόδωρου Κατσαδραμη απο τον αγσπημένο γυιο του Δημήτρη.. Γεννημενος το 1929 κ σπουδαιο στελεχος του Θεάτρου Τεχνης, εγινε αγαπητός απο τις δεκαδες ταινίες που επαιξε απο το 1955 ως το 2010 κι απο τον θρυλικο ρόλο του ΤΑΞΙΤΖΗ στην τηλεόραση το 1975..Εργατης του θεάτρου, αγωνιστής και οικογενειάρχης..Υπηρξε συζυγος της Αγγέλικας Καπελλαρή και μετέπειτα της Καιτης Παπανίκα με την οποια απεκτησε τον Δημήτρη. Η εξοδιος ακολουθία θα γινει απο Τριτη στο χωριο του.. Καλο ταξιδι αγαπημένε φίλε κ συνάδελφε θόδωρε..

Πριν απο λιγο μαθαμε την αποχώρηση απο την ζωη του παλαίμαχου σπουδαίου ηθοποιού μας Θόδωρου Κατσαδραμη απο τον…

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Friday, March 22, 2024

Ποιος ήταν ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας στις 20 Μαΐου 1929.
Ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης όπως και σεναριογράφος.

Έλαβε μέρος σε δεκάδες παραστάσεις και έργα του σινεμά αλλά έγινε ευρύτερα γνωστός και γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τη συμμετοχή του ως πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά Ο ταξιτζής μας, που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Εκπαιδεύθηκε στην Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» του Καρόλου Κουν και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στη θεατρική σκηνή το 1954. Ήταν μέλος του Σ.Ε.Η.

Παντρεύτηκε δυο φορές. Πρώτη του σύζυγος υπήρξε η ηθοποιός Αγγέλικα Καπελλάρη και δεύτερη σύζυγος η γνωστή ηθοποιός Καίτη Παπανίκα, με την οποία απέκτησαν έναν γιο.