Πολιτική

Ποια είναι η Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου που κατεβαίνει με τη ΝΔ – Από τις «Υπέροχες Γυναίκες» στο σ…

photo6 1

Ποια είναι η Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου που κατεβαίνει με τη ΝΔ – Από τις «Υπέροχες Γυναίκες» στο στίβο της πολιτικής

Η Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου θα πάρει μέρος στις επικείμενες εκλογές για το 2023 με τη Νέα Δημοκρατία, υποψηφιότητα που επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετικές δηλώσεις που έκανε.

Έτσι, θα βρίσκεται στην έκτη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ στο Instagram έκανε ανάρτηση για την υποψηφιότητα της, όπου σημείωσε τα εξής:

«Αυτή η φωτογραφία για εμένα θα είναι πάντα η μέρα που ξεκίνησαν όλα, μέσα σε ένα κυλικείο Πανεπιστημίου όπου εργαζόμουν. Η ημέρα που γεννήθηκαν οι yperoxes.gynaikes… Οι Υπέροχες ξεκίνησαν σαν μια προσωπική μου ανάγκη να συζητήσω πράγματα που με απασχολούσαν, ενώ μόλις είχα γίνει μαμά κάνοντας δυο δουλειές. Έχοντας βιώσει κάθε μια από τις κρίσεις που πέρασε η γενιά μου και σε πλήρη επαφή με το τι συμβαίνει στην κοινωνία όπου ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου, όχι μόνο ως γυναίκα αλλά ως ένας άνθρωπος 31 χρόνων, παρόλο που δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ασχοληθώ με την πολιτική, με μεγάλη μου τιμή σήμερα αποδέχτηκα την πρόταση του @kyriakos_ να ασχοληθώ ακόμα πιο ενεργά για όλα όσα παλεύω ήδη, συμμετέχοντας ως μια από τις 8 γυναίκες στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Θελω να τονίσω κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Ότι τα θέματα με τα οποία ασχολούμαι τόσο προσωπικά αλλά και ως κοινότητα των Υπέροχων Γυναικών, όπως η εμφυλη βία, η κακοποίηση των παιδιών, οι έμφυλες ανισότητες, ο ρατσισμός κ.α. είναι υπερκομματικά, υπεράνω πολιτικής και παρατάξεων. Είναι προβλήματα που μας ενώνουν όλους και ακριβώς αυτό το νόημα έχει και η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Ευχαριστώ όσους ανθρώπους με στήριξαν σε αυτό το πρωτόγνωρο για εμένα βήμα και υπόσχομαι ότι δεν θα τους διαψεύσω».

nefeli 1
Ποια είναι η Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου που κατεβαίνει με τη ΝΔ – Από τις «Υπέροχες Γυναίκες» στο σ... 3

Επιχειρηματικότητα και διακρίσεις

Επίσης, η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι Οικονομολόγος και ασχολείται με την Κοινωνική́ Επιχειρηματικότητα τα τελευταία 10 χρόνια. Συν ίδρυσε την πρώτη της κοινωνική́ επιχείρηση “Code it Like a Girl” σε ηλικία 21 ετών, και είναι ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού́ οργανισμού́, «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ», που αριθμεί περισσότερα από 200.000 μέλη στις πλατφόρμες του. Συνεργάζεται με οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας, ενώ παράλληλα είναι μέντορας σε διεθνή και ελληνικά προγράμματα επιχειρηματικότητας, όπως το Ίδρυμα Λαμπράκη, το Prince Trust Foundation, το Women on Top, Women Act Europe, Think Young κ.α. Σπούδασε Οικονομικά, Χρηματοοικονομικά και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Bocconi. Έχει Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα και πρόσφατα ολοκλήρωσε το executive course του πανεπιστήμιου Cambridge με τίτλο Shaping the Future: Women Leading Change.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και αποστολές του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, ασχολήθηκε ενεργά με την προστασία και την εκπαίδευση προσφυγισσών και μεταναστευτριών στην Ελλάδα, μέσα από συνεργασίες με διεθνείς και εγχώριους φορείς. Οι Υπέροχες Γυναίκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη και εξάπλωση του κινήματος #metoo στην Ελλάδα, μέσα από συνεχή ενημέρωση, προστασία των θυμάτων και τη συνεργασία με φορείς για τη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων πολιτικών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Για τη δράση της, έχει βραβευτεί με το Greek International Women Award στην κατηγορία Κοινωνική Υπευθυνότητα, με το UK Alumni Award στην κατηγορία Social Action, Το EUCLID Network την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις TOP 100 Women in Social Enterprises in Europe, ενώ το 2022 έγινε μία από τις δέκα κοινωνικές επιχειρηματίες στην Ευρώπη του προγράμματος Women Act Europe. Είναι 31 χρονών και έχει δυο κόρες.

To Top