Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ετοιμάζεται να κλιμακώσει τις επιθέσεις με drones στη Ρωσία

ukraine russia

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ετοιμάζεται να κλιμακώσει τις επιθέσεις με drones στη Ρωσία

Σε κλιμάκωση των επιθέσεων με drones κατά ρωσικών στόχων σκοπεύουν να προχωρήσουν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, έπειτα από σειρά «επιτυχών» πληγμάτων, όπως διεμήνυσε το Σάββατο ο γραμματέας του ουκρανικού συμβουλίου ασφαλείας Ολεξίι Ντανίλοφ

«Οι ρωσικοί στόχοι είναι το καλύτερο πεδίο δοκιμής για τα ουκρανικά όπλα» και για «την προώθησή τους στην παγκόσμια αγορά όπλων», ανέφερε ο κ. Ντανίλοφ μέσω X (του πρώην Twitter).

Ο Αύγουστος ήταν «ιδιαίτερα επιτυχημένος για τους Ουκρανούς κυνηγούς» μέχρι στιγμής, πρόσθεσε, αναφερόμενος στις επιθέσεις με drones εναντίον ρωσικών εμπορικών και πολεμικών πλοίων.

Το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, ρωσικό δεξαμενόπλοιο επλήγη από ναυτικό drone στο μηχανοστάσιο. Σύμφωνα με ΜΜΕ, ρωσικό αποβατικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας επλήγη επίσης από ουκρανικό ναυτικό drone προχθές Παρασκευή στη Ναβαρασίσκ.

«Με κάθε νέα αποστολή μάχης, τα ουκρανικά drones μάχης και τα ναυτικά drones γίνονται ολοένα πιο ακριβή, οι χειριστές τους πιο πεπειραμένοι, ο συντονισμός της μάχης γίνεται πιο αποτελεσματικός, και οι κατασκευαστές έχουν ευκαιρίες να βελτιώσουν τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά» τους, υποστήριξε.

«Θα γίνουν κι άλλα πλήγματα, πιο εκτεταμένα και σε μεγαλύτερες αποστάσεις για να μεγεθυνθούν «οι ρωσικές απώλειες», συμπλήρωσε.

To Top