Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για την χερσαία επιχείρηση: Αυξάνονται οι βομβαρδισμοί στη Γά…

Clipboard01 22

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για την χερσαία επιχείρηση: Αυξάνονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Υπό τους συνεχείς βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας ο Ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την επόμενη φάση του πολέμου, δύο εβδομάδες μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς.

Στρατιωτικές δυνάμεις, ειδικές μονάδες και άρματα μάχης βρίσκονται από τις προηγούμενες ημέρες σε πλήρη ανάπτυξη στα βόρεια της Λωρίδας της Γαζας και αναμένουν πλέον την εντολή για την χερσαία επιχείρηση.

Ήδη ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε (21/10) ότι σκοπεύει «να αυξήσει» τους βομβαρδισμούς του στη Γάζα, ενόψει των προετοιμασιών της επόμενης φάσης της επιχείρησής του στο παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

O εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, τόνισε ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να αυξήσει από σήμερα κιόλας τις πυραυλικές επιδρομές του στη Γάζα. Πρόσθεσε ότι η χώρα του προετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο του πολέμου του κατά της Χαμάς, εννοώντας τη χερσαία εισβολή.

Επίσης ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Herzi Halevi, δήλωσε στους διοικητές τoυ ισραηλινού στρατού, IDF, ότι ο στρατός θα ξεκινήσει μια επιχείρηση για να εξουδετερώσει τη Χαμάς.

«Θα εισέλθουμε στη Λωρίδα της Γάζας. Θα ξεκινήσουμε ένα επιχειρησιακό και επαγγελματικό έργο για να καταστρέψουμε τους πράκτορες και τις υποδομές της Χαμάς», δήλωσε ο αρχηγός σε δηλώσεις του στην ταξιαρχία Golani των IDF.

Ο Halevi είπε ότι όταν το IDF εισέλθει στη Γάζα, θα «έχουν κατά νου» τα όσα συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς που είχε σαν αποτέλεσμα 1.400 άνθρωποι στο Ισραήλ να χάσουν τη ζωή τους.

Είπε ότι η Γάζα είναι περίπλοκη και πολυπληθής, αλλά ότι ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η «Η Γάζα είναι πυκνοκατοικημένη- ο εχθρός έχει προετοιμαστεί πολύ για την εισβολή μας, αλλά και εμείς προετοιμαζόμαστε».

«Όλες οι δυνατότητες των IDF θα είναι μαζί σας σε αυτόν τον ελιγμό. Να είστε γενναίοι, με αυτή τη νοοτροπία, να είστε πολύ αποφασισμένοι και να δώσετε στους στρατιώτες σας αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο Halevi.

Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας για την εισβολή: Δεν θα ήθελα να ανταλλάξω θέσεις με τον εχθρό μας

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ δήλωσε πάλι σήμερα ότι «δεν θα ήθελε να ανταλλάξει θέσεις με τον εχθρό και να αντιμετωπίσει μια μεραρχία ή ταξιαρχία των IDF».

Ο υποστράτηγος Τζ. Τόμερ Μπαρ έκανε τα σχόλια του το Σάββατο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διοικητών των μοίρων για την προετοιμασία της εισβολής.

Κατά την ενημέρωση, ο Μπαρ δήλωσε επίσης ότι η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ έχει πλήξει τη Χαμάς με χιλιάδες πυραύλους.

«Θα μπούμε με πλήρη δύναμη και θα τους χτυπήσουμε σαν να ήταν [αυτή] η πρώτη μέρα της μάχης», δήλωσε ο Μπαρ. «Ο ρόλος μας είναι να “αγκαλιάσουμε” τις χερσαίες δυνάμεις και να πούμε: “Ο εχθρός που πρόκειται να αντιμετωπίσετε μας έχει συναντήσει και πριν» – εννοώντας ότι η αεροπορία είχε φθείρει τη Χαμάς πριν χρειαστεί να εισέλθουν οι χερσαίες δυνάμεις.

Συνεδρίαση Νετανιάχου με το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου και το εσωτερικό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, μαζί με τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και υπουργό πολέμου Μπένι Γκαντζ, συναντήθηκαν επίσης το Σάββατο. Το περιεχόμενο της συνάντησης είναι απόρρητο.

To Top