Ελλάδα

Πώς να επιλέξετε πόρτα ασφαλείας για το σπίτι σας

kleidatia

Πώς να επιλέξετε πόρτα ασφαλείας για το σπίτι σας

Το πρώτο βήμα για να προστατεύσετε αποτελεσματικά το σπίτι σας είναι η εγκατάσταση μιας πόρτας ασφαλείας -είναι η πλέον απαραίτητη επιλογή για να κρατήσετε ανεπιθύμητους επισκέπτες έξω. Οι πόρτες ασφαλείας είναι πόρτες κατασκευασμένες από ανθεκτικά υλικά, που έχουν σχεδιαστεί για να αντιστέκονται στην παραβίαση. Συνήθως έχουν ενισχυμένα κουφώματα, ισχυρότερους μεντεσέδες και κλειδαριές.

Συνοπτικά, τα οφέλη από την εγκατάστασης μιας πόρτας ασφαλείας είναι ότι αποτρέπει την εισβολή διαρρηκτών στο σπίτι σας, ότι μπορεί να προσφέρει ηχομόνωση, ενώ μπορεί να προσθέσει και ένα επιπλέον στρώμα μόνωσης, διατηρώντας τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του χώρου σας.

Τα υλικά

Το πρώτο βήμα για να επιλέξετε πόρτα ασφαλείας είναι να μάθετε για τις διαθέσιμες επιλογές με βάση το υλικό κατασκευής τους: υπάρχουν ξύλινες, μεταλλικές και σύνθετες. Κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, επομένως είναι σημαντικό να μάθετε (πάντα με τη βοήθεια κάποιου ειδικού) ποιος ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Τα πιο διαδεδομένα υλικά κατασκευής σήμερα είναι:

  • Ξύλο: Μια ξύλινη πόρτα ασφαλείας είναι μια καλή και κλασική επιλογή για το σπίτι, γιατί είναι ισχυρή και ανθεκτική. Μπορεί επίσης να ενισχυθεί με ειδική κλειδαριά για να γίνει ακόμα πιο ασφαλής. Σημαντικό κριτήριο για μια ξύλινη πόρτα ασφαλείας είναι το πάχος της.
  • Ατσάλι: Πολύ δυνατές και ανθεκτικές, προσφέρονται τόσο για οικιακούς όσο και για επαγγελματικούς χώρους. Και σε αυτές μπορεί να τοποθετηθεί ειδική κλειδαριά για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Fiberglass: Εξαιρετική επιλογή για κατοικίες, επειδή είναι ισχυρές και ανθεκτικές. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά τους: είναι πυρίμαχες, δεν σαπίζουν και δεν σκουριάζουν.
  • uPVC: Ισχυρό και ανθεκτικό υλικό, δίνει ίσως τις καλύτερες πόρτες ασφαλείας. Ιδιαίτερη αντοχή και στις καιρικές συνθήκες.

Στο θέμα του υλικού είναι σημαντικό να επιλέξουμε ανάλογα με το σημείο όπου θα εγκατασταθεί η πόρτα. Κι αυτό γιατί η κατάλληλη επένδυση θα προστατεύσει την πόρτα από καιρικά φαινόμενα όπως η βροχή και η υγρασία.

Ο τύπος θωράκισης

Ο τύπος θωράκισης είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία για την επιλογή μιας πόρτας ασφαλείας. Υπάρχουν τρεις τύποι θωράκισης: η μονή, η διπλή και η τριπλή. Η μονή θωράκιση αποτελείται κατά βάση από μία μονοκόμματη σκάφη στο εξωτερικό της πόρτας και από 1 έως 3 νεύρα στο εσωτερικό.

Αυτή η πόρτα προσφέρει τη βασική κάλυψη. Η διπλή θωράκιση διαθέτει και αυτή μία μονοκόμματη σκάφη στο εξωτερικό της πόρτας και 3 ή και περισσότερα νεύρα εσωτερικά, θερμομόνωση, ηχομόνωση και, τέλος, εσωτερικά της πόρτας ένα μονοκόμματο φύλλο μετάλλου. Στην τριπλή θωράκιση υπάρχει ένα ενδιάμεσο χαλυβδόφυλλο θωράκισης. Η διπλή και η τριπλή θωράκιση έχουν μεγαλύτερο κόστος, αλλά προσφέρουν υψηλότερη προστασία και χαρακτηρίζονται από μεγάλη αντοχή.

Ο τύπος κλειδαριάς

Στις πόρτες ασφαλείας το κόστος επηρεάζεται σημαντικά και από τον τύπο κλειδαριάς που θα χρησιμοποιηθεί. Οι κλειδαριές κυλίνδρου είναι οι πιο σύγχρονες, ενώ για επιπλέον προστασία μπορείτε να επιλέξετε και defender ασφαλείας, που είναι η προστασία του κυλίνδρου. Αυτός ο τύπος κλειδαριάς ανεβάζει το κόστος αρκετά, αλλά εγγυάται συγχρόνως και υψηλά επίπεδα προστασίας. Σε κάθε περίπτωση, η κλειδαριά που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει ολοκληρωμένο σύστημα μεταφοράς των πίρων κλειδώματος της πόρτας.

Ο τύπος, η ποιότητα του φύλλου χάλυβα και το κάσωμα

Το βασικό κομμάτι μιας πόρτας ασφαλείας είναι κατασκευασμένο από φύλλο χάλυβα -αυτονόητα, λοιπόν, όταν συγκρίνετε προϊόντα, πρέπει να εστιάσετε στον τύπο και την ποιότητα του φύλλου χάλυβα που έχει χρησιμοποιηθεί. Σημαντική είναι επίσης η ποιότητα και το πάχος του κασώματος. Το μεταλλικό κάσωμα είναι αυτό που στηρίζει την πόρτα ασφαλείας. Καθοριστικοί παράγοντες είναι το πάχος, η διαμόρφωση και η βαφή του κασώματος. Όσο μεγαλύτερο το πάχος του κασώματος, τόσο μεγαλύτερο και το κόστος της πόρτας. Επιπλέον, η βαφή της θα πρέπει να γίνεται με ηλεκτροστατική ειδική βαφή, εξασφαλίζοντας αντοχή στον χρόνο και στις καιρικές συνθήκες.

Η πιστοποίηση, η εγγύηση και το service

Κατά την αγορά μιας πόρτας ασφαλείας να εξετάζετε αν υπάρχει πιστοποίηση αντιδιάρρηξης. Αυτή κατηγοριοποιείται σε κλάσεις που βαθμονομούνται στην κλίμακα 1 έως 6. Όσο μεγαλύτερος ο βαθμός της, τόσο πιο ασφαλής είναι με βάση τα διεθνή πρότυπα. Επιπλέον, σημαντικές πιστοποιήσεις που καλό είναι να έχει μια πόρτα ασφαλείας, είναι αυτές της ηχομόνωσης και θερμομόνωσης.
Η εγγύηση που κάθε εταιρεία προσφέρει για την αγορά μιας πόρτας ασφαλείας είναι επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο -και μερικές φορές αυξάνει και το κόστος της πόρτας. Τέλος, στη συμφωνία για την αγορά μιας πόρτας πρέπει να περιλαμβάνεται και το service για την περίπτωση που παρουσιαστεί κάποια δυσλειτουργία ή βλάβη.

To Top