Αθλητικά

Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ με bullying σε ΠΑΟ! Τραγική έμπνευση Τερίμ, θλίψη ο ΠΑΟΚ

Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ με bullying σε ΠΑΟ! Τραγική έμπνευση Τερίμ, θλίψη ο ΠΑΟΚ

Ο Αλμέιδα πήρε την ταυτότητα του Φώτη Ιωαννίδη, που δεν θα χωρούσε σε αυτή την ομάδα της Ένωσης, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Τάσο Μπακσέτα. Ο MVP Ελίασον, ο… περσινός Αραούχο και οι λόγοι που οι Κιτρινόμαυροι κατά 95% έχουν πάρει και τον φετινό τίτλο

Η πρωτοπόρος (με απόσταση βαθμού αναπνοής) ΑΕΚ έπαιζε με τον δεύτερο Παναθηναϊκό – που την είχε κερδίσει πριν από 20 ημέρες με ανατροπή – ο οποίος προερχόταν από 4 σερί νίκες/μια πρόσφατη 5άρα, με τον Τερίμ αήττητο κόντρα στον Αλμέιδα και φαινόταν να βρίσκεται στην καλύτερη φάση του, σε ένα ντέρμπι που είχε χαρακτηριστεί σχεδόν από όλους σαν ο τελικός των play off – από κάποιους και σαν “μητέρα των μαχών”!! Έτσι, τουλάχιστον, είχε προαναγγελθεί αλλά αποδείχθηκε… “ήττα από την Δεκελείας”!!!

Στο χορτάρι της γεμάτης και καυτής ξανά Οpap Arena φάνηκε τελικά πως δεν ήταν τίποτα από τα δυο, ούτε το ένα, ούτε το άλλο: δεν έγινε καμία μάχη αφού ο ΠΑΟ… απουσίαζε, οι πραγματικά… λυσσασμένοι “κιτρινόμαυροι” κυριολεκτικά καθήλωσαν τους… χαμένους “πράσινους” και το σκορ έγραψε … μόνο 3-0 αντί για 5-0, που θα ήταν το … υψηλότερο ιστορικό και θα μπορούσε να “καταστρέψει”/διαλύσει το υπόλοιπο της σεζόν στο τριφύλλι, εξαιτίας της τρομερής εσωστρέφειας που σίγουρα θα προκαλούσε. Οπότε, πάλι καλά να λένε στον Παναθηναϊκό, να νιώθουν και… τυχεροί από πάνω, γιατί παραλίγο να γίνουν… Τιτανικός!!!

Ένα από τα μεγαλύτερα, κλασικότερα ποδοσφαιρικά κλισέ είναι και το… “δεν παίζεις τους Τελικούς, τους κερδίζεις”. Αμ δε… Ο σατανάς Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τον  “Τελικό” με τον ΠΑΟ όχι απλά για να τον κερδίσει αλλά για να το κάνει με τον πιο απόλυτο, ελκυστικό, απολαυστικό, ηδονικό, “μαγικό” τρόπο για κάθε Ενωσίτη, σε μια… ερωτική βραδιά με την ανοιξιάτικο πανσέληνο: παίζοντας σπουδαία μπάλα, κάνοντας μια (ολο)γεμάτη εμφάνιση διαρκείας 90λεπτου – σίγουρα η μακράν καλύτερη της στα play off και στο top 3 της τρέχουσας σεζόν – και το σημαντικότερο παίζοντας ως Πρωταθλήτρια, περσινή και φετινή!!!

Γιατί ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, μετά την χθεσινή ολοκληρωτική … παράσταση της ΑΕΚ; Νομίζω κανείς! Γιατί την ίδια ημέρα που η Ένωση έβγαλε τέτοια δυναμική, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός γκέλαραν αναπάντεχα – αλλά… δικαίως με βάση την εικόνα τους – σε “Αθανάσιος Διάκος” και “Βικελίδης” αντίστοιχα, με αδιάφορους αλλά στραπατσαρισμένους αντιπάλους που τους βρήκαν μπόσικους και έκαναν ζημιές. Βλέπετε η Λαμία προερχόταν από 9 σερί ήττες και ο Άρης από 4 σερί ήττες και λογικό να τους πιάσει το…φιλότιμο και να θέλουν να βάλουν ένα τέρμα σε αυτά.

H 24η Απριλίου και η 7η αγωνιστική των play off θα περάσει στην … ιστορία ως η ημερομηνία που ο Ματίας Αλμέιδα έκανε αριστουργηματικό ρεσιτάλ και “καθάρισε” κατά 95 % το back to back πρωτάθλημα για την ΑΕΚ. Χωρίς ίχνος βερμπαλισμού αυτό αλλά με στοιχεία. Έχουμε και λέμε:

1. Έκανε την έκπληξη ξεκινώντας τον Αραούχο πίσω από τον Πόνσε. Και ήταν λε ς και μπήκε το… πνεύμα του περσινού συγκλονιστικού Αραούχο και τον μεταμόρφωσε!!! Ο “Τσίνο” ήταν αυτός που έδωσε χθες όλο τον τόνο στο επιθετικό πρέσινγκ και στο μαχητικό πνεύμα της ΑΕΚ στο α’ ημίχρονο!!

2. Ο κόουτς της ΑΕΚ είχε μελετήσει πάρα πολύ καλά τον Ιωαννίδη και τον εξουδετέρωσε πλήρως/του πήρε την ταυτότητα. Με τον Κάλενς πάνω του και πάντα με βοήθειες από δεύτερο και τρίτο παίκτη. Από τα μυστικά του χθεσινού θριάμβου…

iwannidis ioannidis panathinaikos

3. Προετοίμασε ιδανικά την ομάδα του τακτικά/αγωνιστικά/πνευματικά. Όλοι από το πρώτο λεπτό ήταν αποφασισμένοι… πολεμιστές που δεν έχαναν μονομαχίες (κάποιες μόνο από τον … Αράο) και που έπαιζαν με την ανωτερότητα των Πρωταθλητών, που τους το είχε εμφυσήσει ο Αργεντινός κόουτς!

4. Την ημέρα που ο ΠΑΟΚ έσβησε από ενέργεια ( ήταν θλιβερό να βλέπεις τους παίκτες του Λουτσέσκου, όλους, να θέλουν αλλά να μην μπορούν στην Λαμία) και οι Παναθηναϊκός/Ολυμπιακός δεν άντεξαν στην μεγάλη πίεση σε ματς που παιζόταν για αυτούς εν πολλοίς ο τίτλος, δικαιωνόταν η διαχείριση του Αλμέιδα του προηγούμενου διαστήματος, όταν η ΑΕΚ κάπου προβλημάτιζε με τις εμφανίσεις της. Αποδείχθηκε γιατί ο Αργεντινός έχει βγάλει την φήμη (από το Μεξικό) … “ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ PLAY OFF. Και ήξερε και ετοίμαζε την ομάδα του για να εμφανίσει τα περσινά στάνταρ στην τελική ευθεία των play off, πριν τα καθοριστικά 3 ντέρμπι με το Big 4. 

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ : στα στάνταρ και στο τέμπο που έπαιξε χθες η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό και είναι τα στάνταρ που φέτος τα είχαμε δει και κόντρα στην Μπράιτον, δεν μπορεί να της γλιτώσει κανείς στην Ελλάδα!!! Πόσο μάλλον όταν είναι πλήρης και έχει στο πάγκο Λιβάι Γκαρσία/Γκατσίνοβιτς/Τσούμπερ/Άμραμπατ/Λιούμπισιτς/Μάνταλο/Στάνκοβιτς και εκτός αποστολής Μουκουντί και Φερνάντες. Μιλάμε για … πολύ βάθος και ποιότητα. Κανονικά βέβαια η ΑΕΚ ήδη θα έπρεπε να … κοιμάται αγκαλιά με την πρωταθληματική κούπα αλλά για τους … δικούς της λόγους πέταξε βαθμούς και δεν έφτασε στα χθεσινά στάνταρ, που τα είχε εμφανίσει και πέρσι!

ΥΓ. Αν για μένα πέρσι ο MVP του πρωταθλήματος ήταν ο Πινέδα, ο MVP του δεύτερου, φετινού, πρωταθλήματος της  που έρχεται στην ΑΕΚ είναι ο Ελίασον. Μακράν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Αλμέιδα τον τελευταίο δύσκολο 2μηνο ο Σουηδό-Βραζιλιάνος. Με 1+2 γκολ κόντρα σε Ολυμπιακό/ΠΑΟ που μπορείς να τα μεταφράσεις και σε 5 προσωπικούς βαθμούς του τρομερού Ελίασον. Και πέρσι και φέτος όμως, απο κοντά ήταν και ο Βίντα…

ΥΓ. Ο Γάλλος διαιτητής είναι αλήθεια πως δεν σφύριζε πολύ, άφηνε το παιχνίδι. Σε αυτό και μόνο βοήθησε την ΑΕΚ… 

ΥΓ.2 Μεγάλη απώλεια ο Μπερνάρ για τον ΠΑΟ αλλά και τραγική έμπνευση του Τερίμ να μην ξεκινήσει με Μαντσίνι από την στιγμή που έλειπε ο Βραζιλιάνος αλλά με τον… Λημνιό!! Για να μην σχολιάσω πως ο Αργεντινός έμεινε και εκτός αποστολής…

ΥΓ.3 Από τον χθεσινό Παναθηναϊκό ο μοναδικός παίκτης του που θα χωρούσε στην βασική 11άδα της ΑΕΚ ήταν ο Αράο! Ούτε καλά, καλά ο Ιωαννίδης. Για τον δε Μπακασέτα, δεν το συζητώ καν όταν η ΑΕΚ έχει Πινέδα και Ελίασον… 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε το συζήτησε ο Βαρούχας – Γι’ αυτό είναι πέναλτι μαρς στο ΑΕΚ-ΠΑΟ (Vid)

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top