Ιστορίες

«Ράγıσαν» κı οι πέτρες: «Δεν τον ήθελα ήρωα, τον ήθελα απλώς κοντά μας» – Σπαpάζει η αδερφή του 40χρ…

40 9 1360x714 1 scaled.webp

«Ραγίζει» καρδιές η αδερφή του 40χρονου Επισμηναγού, που έχασε τη ζωή του όταν έπεσε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε, στην Καλαμάτα.
Θρήνος για τον 40χρονο Επισμηναγό

Ο Επαμεινώνδας Κωστέας υπηρετούσε επί 23 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και ήταν έμπειρος με πάνω από 3.000 ώρες πτήσης. Χθες το πρωί κάθισε στη θέση του πιλότου για την τελευταία εκπαιδευτική βόλτα με το μοιραίο Τ-2 και λίγα λεπτά αργότερα, το αεροσκάφος συνετρίβη μισό μίλι βορειοδυτικά της Καλαμάτας, δίπλα σε φράχτη, την ώρα που προσέγγιζε το αεροδρόμιο της πόλης, για να προσγειωθεί.

Δείτε το βίντεο





Η Φαίδρα Κωστέα μίλησε για την απώλεια του αδελφού της στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Σπαράζει η αδερφή του 40χρονου επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα
«Ήταν από μικρός το όνειρό του να πετάει. Η μοίρα του επιφύλαξε να “φύγει” πετώντας. Δεν τον ήθελα ήρωα, τον ήθελα απλώς κοντά μας. Ήταν η τελευταία πτήση και είθισται στις τελευταίες πτήσεις των πιλότων να καλούν τους δικούς τους ανθρώπους να δουν την αποχαιρετιστήρια πτήση τους. Συνήθως ο Νώντας δεν ήθελε να είναι κανένας στις πτήσεις του. Ο μικρός γιος του επέμεινε ότι ήθελε να είναι εκεί. Δεν του χάλασε το χατίρι και δυστυχώς ήταν το αποχαιρετιστήριο του παιδιού, να δει τον μπαμπά του να σκοτώνεται στον αέρα», είπε η αδελφή του Επαμεινώνδα Κωστέα.

Πατέρας 40χρονου Επισμηναγού: «Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με την γαλανόλευκη»
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας του είπε πως «έφυγε με τη μεγάλη του αγάπη, έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με την γαλανόλευκη…»



Η χθεσινή πτήση θα ήταν η τελευταία του Επισμηναγού, με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye. Θα πήγαινε πλέον στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου T-6.

Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας “χτενίζουν” την περιοχή ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, βρίσκοντας στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο ίδιος ο πιλότος να επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο να ρίξει το αεροσκάφος χωρίς να προλάβει να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης, καθώς πολύ κοντά υπήρχε κατοικημένη περιοχή το χωριό του Άρι αλλά και η Μονάδα της 120 Πτέρυγας εκπαιδεύσεως της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σήμερα η κηδεία του 40χρονου Επισμηναγού

Η κηδεία του επισμηναγού θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης. Αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά και την σύζυγό του.

To Top