Ελλάδα

Ρόδος: Στο πεζοδρόμιο έξω από το Δημαρχείο κοιμούνται μετανάστες – Περί τους 700 έφτασαν στο νησί τι…

Rodos Metanastes

Ρόδος: Στο πεζοδρόμιο έξω από το Δημαρχείο κοιμούνται μετανάστες – Περί τους 700 έφτασαν στο νησί τις τελευταίες ημέρες

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη Ρόδο που δείχνουν μετανάστες να κοιμούνται στο έδαφος έξω από το Δημαρχείο του νησιού.

Το τελευταίο διάστημα τόσο στη Ρόδο, αλλά και σε πολλά άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι αφίξεις μεταναστών με το Λιμενικό Σώμα να διασώζει σε καθημερινή βάση σχεδόν εκατοντάδες ανθρώπους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τις τελευταίες οκτώ ημέρες στο «νησί των ιπποτών» βρίσκονται περί τα 700 άτομα που εντόπισαν και διέσωσαν οι αρχές.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες, από τη μεριά τους, αναφέρουν πως ασφυκτιούν και δυσκολεύονται να ελέγξουν την κατάσταση. Αφενός γιατί υπάρχει έλλειψη χώρου φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, αλλά και γιατί οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες.

Πιο συγκεκριμένα, στην ίδια πηγή μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, λέγοντας πως: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν χώροι φιλοξενίας, ούτε επαρκές προσωπικό για να τους καταγράψει γρήγορα και να μεταφερθούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) σε Κω και Λέρο. Ανέφερε δε, ότι και τα ΚΥΤ έχουν αρχίσει να γεμίζουν, καθώς οι ροές στα νησιά είναι συνεχείς.

To Top