Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Sakhs Arnaoutoglou 1

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ωστόσο αναμένεται να βελτιωθεί, με τα φαινόμενα να υποχωρούν, όχι όμως και το κρύο που έρχεται να μείνει.

Ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3 ανέφερε ότι την Πέμπτη (23/11) αναμένονται διάσπαρτες μπόρες και συννεφιά ανατολικότερα της Πίνδου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο βόρειο Αιγαίο φτάνοντας τα 5 με 6 μποφόρ, και νοτιοανατολικοί στο υπόλοιπο Αιγαίο στα 4 με 5 και στο Ιόνιο στα 5 με 7 μποφόρ.

Επίσης, η Αττική θα έχει συννεφιές και πέρασμα από τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 13 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχει αυξημένη συννεφιά και βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης οι οποίες θα υποχωρήσουν τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί, στην περιοχή της Χαλκιδικής δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ, και η θερμοκρασία στους 12 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (24/11) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, ανατολικά και στις Κυκλάδες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές υπάρχει μικρή πιθανότητα για εκδήλωση ασθενής παροδικής βροχής.

Ωστόσο, το Σάββατο (25/11) και συγκεκριμένα από το απόγευμα αναμένεται σοβαρή επιδείνωση με μπόρες, βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα στα ανατολικά και στα βορειοδυτικά. Παράλληλα θα έχουμε πολύ ισχυρούς θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας.

Εντούτοις, την Κυριακή (26/11) ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε πιο τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στην Πελοπόννησο και στα ανατολικά.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα (27/11), όμως τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μέχρι στιγμής, ότι την Τρίτη (28/11) χαλάει ξανά με έντονα φαινόμενα να εμφανίζονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο καιρός την Πέμπτη

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει πως την Πέμπτη (23/11) αναμένονται τοπικές βροχές σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Ανατολικής Πελοποννήσου, του Αιγαίου και της Κρήτης. Πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες υπάρχει κυρίως στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 21-22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18-19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 21, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 20-21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

To Top