Αθλητικά

Σημαντική εξέλιξη για Βεζένκοφ στους Κινγκς – Νέα δεδομένα για την μεταγραφή του στο ΝΒΑ

Σημαντική εξέλιξη για Βεζένκοφ στους Κινγκς - Νέα δεδομένα για την μεταγραφή του στο ΝΒΑ

Οι Σακραμέντο προχώρησαν σε μια πολύ σημαντική κίνηση στο ρόστερ τους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν κάτι που έχει παίζει ρόλο και στην πιθανή μεταγραφή του Βούλγαρου σούπερ σταρ στις ΗΠΑ.

Σάσα Βεζένκοφ: Νέα δεδομένα στου Κινγκς μιας και όπως έγινε γνωστό ήρθαν σε συμφωνία με τον  Χάρισον Μπαρνς για νέο τριετές συμβόλαιο, το οποίο θα αποφέρει στον 31χρονο φόργουορντ συνολικά 54 εκατ. δολάρια, ποσό που συνολικά θα φτάσει τα 18 εκατ. δολάρια τον χρόνο, είδηση που επιβεβαίωσε και ο ατζέντης του παίκτη, με την ομάδα να κρατάει ακόμα ένα βασικό της παίκτη, που ήταν στο στόχαστρο αντιπάλων,  ενώ παράλληλα διατήρησε ένα αρκετά καλό ποσό στο salary cap για τις επόμενες κινήσεις του.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν επηρεάζει αγωνιστικά τον παίκτη του Ολυμπιακού, μιας και στο πλάνο των Κινγκς ο Βούλγαρος θα έχει συμπληρωματικό ρόλο, πίσω από τον Μπαρνς και τον Κίγκαν Μάρεϊ, με τους Βασιλιάδες πλέον να έχουν διαθέσιμο να ποσό της τάξεως των 18 εκατ. δολαρίων στο salary cap, καθώς επίσης και την Roοm Exception που αγγίζει τα 8 εκατ. δολάρια.

Προτεραιότητα της ομάδας είναι να υπογράψουν επέκταση με τον Ντομάντας Σαμπόνις, που από τα 22 εκατ. δολάρια το χρόνο θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. δολάρια, συνεπώς θα τους μείνουν διαθέσιμα άλλα περίπου 10 εκατ. δολάρια, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον παίκτη του Ολυμπιακού, ενώ όταν ολοκληρωθεί το…. σήριαλ με τον Λιθουανό οι Κινγκς θα προχωρήσουν σε πρόταση προς τον MVP της Euroleague.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν η πρόταση στον Σάσα Βεζένκοφ θα είναι κοντά στα 8 εκατ. δολάρια ετησίως, ποσό που καθαρά θα είναι στα 4 α 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ ο 27χρονος άσος θα έχει να καλύψει και τις 750.000 από το buy out του 1,5 εκατ. που προβλέπεται για τον Ολυμπιακό, εφόσον αποφασίσει να πάει στο ΝΒΑ, με τον παίκτη να ζητάει διετές και όχι τριετές συμβόλαιο, μιας και δεν θέλει να δεσμευτεί για πολύ καιρό με ομάδα του ΝΒΑ προτού δει τις συνθήκες εκεί κι αφετέρου θεωρεί πως αν πάει τελικά στις ΗΠΑ, θα μπορέσει μέσα στα δύο πρώτα χρόνια να ανεβάσει σημαντικά το κασέ του, με τις επόμενες ημέρες να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

 

To Top