Αθλητικά

“Σκάει” 3 εκατ. για το Προολυμπιακό η Ελλάδα – Δύσκολα στο ΟΑΚΑ λόγω ΠΑΟ – Μεγάλες επιστροφές στην Εθνική

"Σκάει" 3 εκατ. για το Προολυμπιακό η Ελλάδα - Δύσκολα στο ΟΑΚΑ λόγω ΠΑΟ - Μεγάλες επιστροφές στην Εθνική

Η ΕΟΚ κατέθεσε και επίσημα αίτημα στη FIBA για να διεξαχθεί στην Ελλάδα ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά του 2024. Αυτά είναι τα τρία επικρατέστερα γήπεδα.

Το MundoBasket 2023 βρίσκεται στο παρελθόν και η Ελλάδα, μετά και το διαζύγιο με τον Δημήτρη Ιτούδη, βλέπει πλέον στο Προολυμπιακό τουρνουά. Κάτι που θεωρείται για την ΕΟΚ πολύ μεγάλης σημασίας, για να φιλοξενηθεί στην Αθήνα και να αυξηθούν οι πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Η ΕΟΚ έχει υποβάλει αίτηση διοργάνωσης ενός εκ των τεσσάρων Προολυμπιακών τουρνουά στην Αθήνα και συγκεκριμένα τα τρία γήπεδα στα οποία υπάρχει η πιθανότητα να διεξαχθεί το Προολυμπιακό είναι το ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ και τα Λιόσια. Με τα τωρινά δεδομένα πάντως, το Ολυμπιακό Στάδιο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει ενημερώσει πως θα πραγματοποιήσει εργασίες το επόμενο καλοκαίρι στο γήπεδο.

Η Ομοσπονδία έχει εκπονήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο για την κάλυψη του κόστους, που είναι μεταξύ 2,5-3 εκατ. ευρώ και φέρεραι να έχει εξασφαλίσει τα κονδύλια για την άρτια διοργάνωση του τουρνουά. Τα έξοιδα θα καλυφθούν από δικούς τους πόρους, χορηγίες και με μια μικρή συμμετοχή από το κράτος.

Θυμίζουμε ότι τα Προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν από τις 2 έως και τις 7 Ιουλίου και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, προπονητής θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης και ήδη προετοιμάζονται κάποιες ηχηρές επιστροφές, όπως σας αποκάλυψε το News24world.com!

To Top