Στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνδέει τη Μακεδονία με τη Νότια Ελλάδα, διασχίζοντας τη Δυτική Θεσσαλία και τη φυσικά τη Φθιώτιδα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό και του παρουσίασαν τα στοιχεία του αυτοκινητόδρομου ενώ σε λίγο αναμένεται ομιλία του κ. Μητσοτάκη στον χώρο της εκδήλωσης.

Η σχετική εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιείται στο 26ο χλμ του Ε65, κοντά στη δίδυμη σήραγγα μήκους 3χλμ., που «τρυπάει» το όρος Όθρυς.

Έτσι, με την παράδοση των δύο νέων τμημάτων του Ε65, σε κυκλοφορία τίθενται από σήμερα συνολικά 136χλμ. σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, από τον κόμβο Καρπενησίου έξω από τη Λαμία έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμπάκας, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο της διαδρομής από την πρωτεύουσα μέχρι και τα Μετέωρα.

Επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι το Μουζάκι Καρδίτσας όπου θα παρουσιάσει την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias». Στόχος να αναδειχθούν τα μεγάλα έργα υποδομής που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε δρομολογούνται αλλά και να τονιστεί ότι η κυβέρνηση θωρακίζει τις περιοχές που επλήγησαν με έργα ύψους 1,4 δισ. ευρώ και συνεχίζει να στηρίζει στην πράξη τους πολίτες που υπέστησαν ζημιές. Μάλιστα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, προανήγγειλε ότι στη Θεσσαλία μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξουν πάρα πολλά εργοτάξια «για να μπορέσουμε να κάνουμε στην αποκατάσταση μετά τον Ντάνιελ, μεγάλα έργα, πολλές γέφυρες, ενώ πολλοί δρόμοι θα χρειαστούν παρέμβαση».