Πολιτική

Συνάντηση Καιρίδη, Βαρβιτσιώτη, Οικονόμου και ηγεσίας Λιμενικού για το μεταναστευτικό

DSC 8801

Συνάντηση Καιρίδη, Βαρβιτσιώτη, Οικονόμου και ηγεσίας Λιμενικού για το μεταναστευτικό

Συνάντηση με την ηγεσία του Λιμενικού είχαν την Παρασκευή οι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης προκειμένου να εξετάσουν ζητήματα γύρω από τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης μαζί με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος είχαν συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης και του τρόπου αντιμετώπισής της».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, «τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια αύξηση της πίεσης μέσω κυρίως της θαλάσσιας οδού. Σημειώνεται ότι η χώρα σήμερα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης και διαχείρισης της παράτυπης μετανάστευσης, το οποίο φυλάει τα σύνορα έχοντας όμως πάντα το βλέμμα στραμμένο στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι «η συνεργασία των τριών εμπλεκόμενων υπουργείων είναι προϋπόθεση για την επιτυχή αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης και γι αυτό η επικοινωνία είναι στενή και διαρκής».

To Top