Κόσμος

Τατάρ για Κύπρο: «Φυσικά και επεμβήκαμε με τη βοήθεια μιας μπουλντόζας – Πρέπει να προστατεύσω τον λ…

AP20247295501666

Τατάρ για Κύπρο: «Φυσικά και επεμβήκαμε με τη βοήθεια μιας μπουλντόζας – Πρέπει να προστατεύσω τον λαό μου»

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του στο τουρκικό δίκτυο «Χαμπέρτουρκ», για τις νέες εξελίξεις στην Πύλα, είπε ότι «θα ολοκληρώσουμε αυτόν τον δρόμο. Είναι το πιο φυσικό δικαίωμα των κατοίκων αυτού του χωριού να ζουν στη δική τους γη».

Ισχυρίστηκε ότι «ο ΟΗΕ πάντα ευνοεί την ελληνοκυπριακή  πλευρά. Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια. Συμπεριφέρεται σαν υπάρχει μόνο η ελληνοκυπριακή πλευρά στο νησί. Παρεμβαίνει στο δρόμο για να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Ο κ. Τατάρ υποστήριξε επίσης, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ότι «αυτό είναι ένα κράτος. Αυτό το κράτος έχει μια δύναμη επιβολής του νόμου. Τι θα κάναμε εμείς; Φυσικά και επεμβήκαμε με τη βοήθεια μιας μπουλντόζας. Πρέπει να προστατεύσω τον λαό μου».

Παράλληλα με τη νέα τοποθέτηση του κ. Τατάρ, η «αστυνομία» προχώρησε σε γραπτή ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι το πρωί της Παρασκευής «όταν το προσωπικό της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης που εκτελούσε υπηρεσία στην περιοχή άρχισε να προχωρεί προς τα εμπρός προκειμένου να απομακρύνει τους στρατιώτες και τα οχήματα της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ που εμπόδιζαν τη διέλευση από την περιοχή, συνολικά 15 άτομα της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο Αμμοχώστου».

Στην ανακοίνωση υποστήριζεται ότι οκτώ «αστυνομικοί» που μεταφέρθηκαν στο «νοσοκομείο» έφεραν σημάδια ξυλοδαρμού. Οι «αστυνομικοί» πήραν εξιτήριο μετά τη θεραπεία τους.

To Top