Ελλάδα

Τέλος στο «θρίλερ» στην Αθηνών-Κορίνθου: Απομακρύνθηκε το βυτιοφόρο μετά τη μετάγγιση του αερίου – Α…

Τέλος στο «θρίλερ» στην Αθηνών-Κορίνθου: Απομακρύνθηκε το βυτιοφόρο μετά τη μετάγγιση του αερίου – Ανοιχτή η εθνική

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετάγγισης των 7,2 τόνων υγραερίου από το βυτιοφόρο, που έπιασε φωτιά το μεσημέρι στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λίγο πριν την Κακιά Σκάλια, σε άλλο βυτιοφόρο, και προκάλεσε ουρές χιλιομέτρων και απίστευτη ταλαιπωρία στους οδηγούς, η Αστυνομία προχώρησε στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Η επιχείρηση της μετάγγισης των 7,5 τόνων υγραερίου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σχεδόν αμέσως παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα. Στις 21:10 δόθηκε στην κυκλοφορία και η αριστερή λωρίδα της Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ στις 21:30 αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το 45ο έως το 47ο χιλιόμετρο, η κυκλοφορία διεξαγόταν από την αριστερή λωρίδα.

Παρόλα αυτά αναμένεται να αργήσει η ομαλοποίηση της κίνησης καθώς λόγω του ατυχήματος ένας τεράστιος όγκος οχημάτων ακινητοποιήθηκε και στα δυο ρεύματα τόσο της παλιάς όσο και της νέας Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία μεγάλου αριθμού πολιτών.

Tο όχημα φορτώθηκε σε πλατφόρμα και με συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων θα οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο.

Το μεσημέρι ξεκίνησε η διαδικασία μετάγγισης

Νωρίτερα για την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή Prime ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Βαθρακογιάννης δίνοντας ένα χρονικό από την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Όπως είπε: «Η διαδικασία όλη ξεκίνησε περίπου στις 12 και 20 σήμερα το μεσημέρι, όταν ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα πλησίον του 40ου περίπου χιλιομέτρου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, ανάμεσα στα Μέγαρα και στην Κακιά Σκάλα. 7, 2 τόνοι υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα ήταν αυτό που έφτασε ως πληροφορία στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με το φορτίο του βυτιοφόρου και φυσικά αυτό το φορτίο αφορά ένα επικίνδυνο υλικό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε η διαδικασία (μετάγγισης) σε λίγο μάλλον θα έχει ολοκληρωθεί. Αυτό μπορεί να αφορά περίπου μισή ώρα, ίσως και 45 λεπτά[…] Βεβαίως υπάρχουν και οι επόμενες διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν παρουσία του τεχνικού ασφαλείας. Σε πρώτη φάση έχει γίνει μέριμνα για νερό σε όσους βρίσκονται στα ακινητοποιημένα οχήματα. Το ΕΚΑΒ έχει διαθέσει τέσσερα ασθενοφόρα και τέσσερις μηχανές.

Οι μηχανές για να κινούνται ανάμεσα στα οχήματα προκειμένου να καλύψουν ανάγκες παθολογικές που μπορεί να προκύψουν, αλλά και ασθενοφόρα που βρίσκονται σε σταθερά σημεία. Σε λίγη ώρα αναμένουμε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Χρειάζεται υπομονή από όλους μας. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, μια επικίνδυνη διαδικασία. Σίγουρα έχει ταλαιπωρηθεί πολύς κόσμος, αλλά επαναλαμβάνω και πάλι δεν κάνουμε καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας.

To Top