Πολιτική

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν: Ποιοι θα κάτσουν μαζί τους στο τραπέζι

mitsotakis erdogan

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν: Ποιοι θα κάτσουν μαζί τους στο τραπέζι

Φουντώνουν τα σενάρια για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εκτός από τους δύο πρωθυπουργούς αναμένεται να κάτσουν και οι δύο υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν.

Από πλευράς Τουρκίας θα συμμετέχει ο εκπρόσωπος Τύπου και επικεφαλής σύμβουλος του Προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Από ελληνικής πλευράς στο τραπέζι θα βρίσκεται και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η υφυπουργός εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Εν τω μεταξύ τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται με θετικό κλίμα στη συνάντηση σε αναφορά που γίνεται στην επίσκεψη του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη στην Κύπρο.

Στο δελτίο ειδήσεων του Haber Global αναφέρεται: «Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό το πραγματοποίησε στην ‘νότια Κύπρο’ (Κυπριακή Δημοκρατία). Ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι είναι έτοιμοι για συζητήσεις για τα ζητήματα των διαφορών με την Τουρκία. Μετά την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελλάδα, εκφράζονται μηνύματα θετικής ατμόσφαιρας και διαλόγου. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ταξίδεψε στη ’νότια Κύπρο’. Στη συνέντευξη του με τον ομόλογο του Κωνσταντίνο Κόμπο, ανέφερε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με την Τουρκία για να επιλυθεί η μακροχρόνια διαφορά των θαλάσσιων συνόρων».

mitsotakis erdogan00
Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν: Ποιοι θα κάτσουν μαζί τους στο τραπέζι 3
To Top