Πολιτική

Θανάσης Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που χρειάζεται η χώρα

pasok

Θανάσης Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που χρειάζεται η χώρα

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο η ισχυρή, νηφάλια και αξιόπιστη αντιπολιτευτική δύναμη που χρειάζεται η χώρα, η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Political».

«Την ίδια ώρα, θεωρώ, ωστόσο, εξαιρετικά αλαζονική την αναφορά του πρωθυπουργού ότι δηλαδή η αντιπολίτευση της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η ίδια η ΝΔ. Αποτελεί μία πρωτόγνωρη θεσμική προσβολή ως θέση και στάση. Στόχος δικός μας είναι ο πρωτεύων ρόλος στην άσκηση μιας εποικοδομητικής αντιπολίτευσης εντός και εκτός Βουλής, αλλά και η παραγωγή ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου, το οποίο και θα καταστήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πολιτική δύναμη εξουσίας, στα “κεντροαριστερά” του πολιτικού χάρτη της χώρας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη «χρόνια έλλειψη» αποτελεσματικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, σημείωσε καταρχήν ότι το ερώτημα «θα ήταν καλύτερα να απευθύνεται πρώτα στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία βαδίζει ήδη στον πέμπτο χρόνο της διακυβέρνησής της, αλλά και στα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και χαρακτήρισε «εξοργιστικό» τόσο την ανεπαρκή κρατική προετοιμασία όσο και το «να θεωρείται ότι με μία απλή επικοινωνιακή διαχείριση η κυβέρνηση -επικαλούμενη διαρκώς την κλιματική κρίση και προαναγγέλλοντας πιο αυστηρές ποινές στους εμπρηστές- θα καλύψει την ανεπάρκειά της και τα ελλείμματα προετοιμασίας και μεταρρυθμίσεων στον τομέα της πολιτική προστασίας».

«Πρέπει να αφήσουμε την Πολιτική Προστασία εκτός παιχνιδιού εντυπώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Λείπουν υποδομές δεκαετίας και πρέπει άμεσα να καλυφθούν για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Θ. Γλαβίνας.

Χαρακτήρισε ως «σημαντικό εμπόδιο» για την αντιπυρική πρόληψη και προστασία, αλλά και «χρόνια παθογένεια» τη σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφορετικών επιπέδων διοίκησης και εξουσίας, σημειώνοντας ότι αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν, αλλά «προϋπόθεση είναι να υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση και όχι μια αλυσίδα μετάθεσης ευθυνών».

Σχετικά με το πολιτικό διακύβευμα του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είπε: «Αρχικά, να δώσουμε χώρο και δυνατότητες στην ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει αποτελεσματικά».

Σημείωσε ότι «ταυτόχρονα οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν παύουν να αποτελούν ένα δείκτη για την πρόσληψη του κυβερνητικού και αντιπολιτευτικού έργου αντίστοιχα. Οπότε, εκτιμούμε ότι θα εξαχθούν κρίσιμα μηνύματα από τις κάλπες, ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για το χώρο μας και την προοπτική του».

Ερωτηθείς γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν προχωρά σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους δήμους της χώρας, όπως η Αθήνα, ο Θ. Γλαβίνας απάντησε ότι «η αυτονομία, ιδεολογική και πολιτική, του ΠΑΣΟΚ, όπως έχει κατοχυρωθεί πολιτικά εδώ και χρόνια είναι αδιαμφισβήτητη. Ως εκ τούτου λοιπόν, προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ, σεβόμενο καταρχήν την αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αυτοδιοικητικών σχημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην πορεία του χρόνου, θα μπει στη μάχη της αυτοδιοίκησης, υπερασπιζόμενο τις διαχρονικές μεταρρυθμίσεις του στον τομέα αυτό, και με πλαίσιο διεκδίκησης και περισσότερων αρμοδιοτήτων, αυτονομίας για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω ενέργειες του ΠΑΣΟΚ για τη διαλεύκανση της υπόθεση των παρακολουθήσεων είπε, ότι «πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει τι ακριβώς συνέβη, δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία τη συσκότιση ενός ακόμη σκανδάλου».

«Από την πλευρά μας, μετά και την τελευταία εξέλιξη με την επιστολή από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που επιβεβαιώνει ότι έγιναν τρεις απόπειρες παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη, ενισχύεται η πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο παράνομης παρακολούθησης πολιτικών προσώπων. Η υπόθεση άλλωστε βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και αναμένουμε τις εξελίξεις για την ολική διερεύνηση και διαλεύκανση του σκανδάλου, που με κάθε τρόπο παρακωλύει η Νέα Δημοκρατία» κατέληξε στη συνέντευξή του ο Θ. Γλαβίνας.

To Top