Κόσμος

Το Ισραήλ προειδοποιεί την Χεσμπολάχ: Αυτό που κάνουμε στη Γάζα ξέρουμε πως να το κάνουμε στη Βηρυτό

israil palestini 9

Το Ισραήλ προειδοποιεί την Χεσμπολάχ: Αυτό που κάνουμε στη Γάζα ξέρουμε πως να το κάνουμε στη Βηρυτό

Με τη Χεζμπολάχ να συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιοάβ Γκάλαντ προειδοποίησε το Σάββατο ότι «η τρομοκρατική ομάδα είναι κοντά στο να κάνει ένα σοβαρό λάθος που θα τελειώσει με τους κατοίκους της Βηρυτού να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους».

Η Χεζμπολάχ συγκρούεται με τις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα από τις 8 Οκτωβρίου, και τουλάχιστον 90 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 70 ήταν μαχητές της, έχουν σκοτωθεί. Από την ισραηλινή πλευρά έχουν σκοτωθεί έξι στρατιώτες και δύο άμαχοι. Η αντιπαράθεση αυτή επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στη μεθόριο και η σιιτική οργάνωση πλήττει κυρίως στρατιωτικούς στόχους στο Ισραήλ.

«Λέω εδώ στους πολίτες του Λιβάνου, βλέπω ήδη τους πολίτες στη Γάζα να περπατούν με λευκές σημαίες κατά μήκος της ακτής και να κινούνται νότια», δήλωσε ο Γκάλαντ κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε μια στρατιωτική βάση στα βόρεια σύνορα.

«Η Χεζμπολάχ παρασύρει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο που μπορεί να συμβεί, και κάνει λάθη. Αν κάνει λάθη αυτού του είδους, αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα είναι πρώτα από όλα οι πολίτες του Λιβάνου. Αυτό που κάνουμε στη Γάζα ξέρουμε πώς να το κάνουμε στη Βηρυτό», διεμήνυσε ο Γκάλαντ.

Δήλωσε δε, ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί λιγότερο από το 1/10 της ισχύος της στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι πιλότοι μας κάθονται στο πιλοτήριο, οι μύτες των αεροπλάνων δείχνουν βόρεια. Έχουμε αρκετά να κάνουμε στο νότο, αλλά η Πολεμική Αεροπορία είναι στραμμένη προς τον βορρά, και η δύναμή της είναι πολύ μεγάλη» σημείωσε.

To Top