Κόσμος

Το Ισραήλ σκότωσε διοικητή της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

dioikhths Xamas

Το Ισραήλ σκότωσε διοικητή της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο στρατός του σκότωσε έναν διοικητή της Χαμάς, ο οποίος συμμετείχε στην μεγάλη επίθεση που πραγματοποίησε η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση στις 7 Οκτωβρίου.

Ο IDF ανακοίνωσε την είδηση με σειρά αναρτήσεων στην πλατφόρμα Χ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον Wail Asfa, που εξουδετερώθηκε με χτύπημα ακριβείας από μαχητικό αεροσκάφος, ενώ δημοσίευσε βίντεο με τη στιγμή του βομβαρδισμού.

Στην ανάρτηση που έκανε για τον Wail Asfa, σημείωσε τα εξής:

«Ένα μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, καθοδηγούμενο από τις πληροφορίες της Shin Bet και των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, σκότωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας τον τρομοκράτη Wail Asfa, τον διοικητή του τάγματος Deir al-Balah της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στην Ταξιαρχία Central Camps.

Ο Asfa, μαζί με άλλους διοικητές στα κεντρικά στρατόπεδα, συμμετείχε στην αποστολή τρομοκρατών Nakhaba στο ισραηλινό έδαφος στη δολοφονική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου και σχεδίασε περισσότερες επιθέσεις μετά την επίθεση.

Ο Assaf φυλακίστηκε μεταξύ 1992-1998 για τη συμμετοχή του σε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών οικισμών και συμμετείχε όλα αυτά τα χρόνια στην προώθηση πολλών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών αμάχων και δυνάμεων του IDF».

To Top