Κόσμος

Το Ισραήλ συνέλαβε 63 μέλη της Χαμάς σε νυχτερινή επιδρομή στη Δυτική Όχθη – Ανάμεσά τους και ο εκπρ…

Palestinians 1

Το Ισραήλ συνέλαβε 63 μέλη της Χαμάς σε νυχτερινή επιδρομή στη Δυτική Όχθη – Ανάμεσά τους και ο εκπρόσωπος Χασάν Γιουσέφ

Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς συγκαταλέγεται μεταξύ των 63 μελών της οργάνωσης που συνελήφθησαν από το Ισραήλ σε νυχτερινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη, το κατεχόμενο από το Ισραήλ παλαιστινιακό έδαφος. Την Πέμπτη (19/10) ένας αριθμός Παλαιστινίων σκοτώθηκε σε συνεχιζόμενη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς στην πόλη Τουλκάρεμ της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet επιβεβαίωσε την Παρασκευή στο cnn.com τη σύλληψη του εκπροσώπου, Χασάν Γιουσέφ «ως ύποπτου ότι ενεργούσε για λογαριασμό της Χαμάς». Ο Χασάν Γιούσεφ, ηγετική παλαιστινιακή πολιτική προσωπικότητα που διετέλεσε επίσημος εκπρόσωπος της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, συνελήφθη στο σπίτι του, σύμφωνα με τη Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων, μια ΜΚΟ που εκπροσωπεί Παλαιστίνιους κρατούμενους.

«Οι κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν τον ηγέτη της Χαμάς σεΐχη Χασάν Γιούσεφ στο σπίτι του στην Μπεϊτούνια, στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας εκστρατείας συλλήψεων στην κατοχική Δυτική Όχθη», αναφέρει η ανακοίνωση της Λέσχης Παλαιστινίων Κρατουμένων.

Ο Γιουσέφ έχει συλληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις αρκετές φορές και έχει περάσει συνολικά 24 χρόνια σε ισραηλινές φυλακές με διάφορες κατηγορίες για υποκίνηση, είσοδο στην Ιερουσαλήμ χωρίς άδεια και επειδή είναι μέλος της Χαμάς.

Έχει κάνει τακτικές εμφανίσεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ αυτή την εβδομάδα δήλωσε στην καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail» ότι πιστεύει ότι η Χαμάς θα ήταν έτοιμη να απελευθερώσει τους περίπου 200 ομήρους που κρατάει, αν το Ισραήλ συμφωνούσε σε μια 24ωρη κατάπαυση του πυρός για να επιτραπεί η παροχή βοήθειας στη Γάζα.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δήλωσαν ότι υπήρξε επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας. «Μετά από αντιτρομοκρατική δραστηριότητα ευρείας κλίμακας κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια (Δυτική Όχθη), συνελήφθησαν πάνω από 80 καταζητούμενοι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων 63 τρομοκρατικών πρακτόρων της Χαμάς», ανέφερε.

Συνολικά 850 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί στη Δυτική Όχθη μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων. Λέγεται ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται νομοθέτες, εξέχουσες προσωπικότητες, δημοσιογράφοι και πρώην κρατούμενοι που έχουν εκτίσει παρατεταμένες ποινές στις ισραηλινές φυλακές.

To Top