Αθλητικά

Το ξύλο που βγήκε από τον… παράδεισο

Το ξύλο που βγήκε από τον… παράδεισο

Πως η κατασκευή ροπάλων για  κρίκετ από ιτιά του Κασμίρ έχει αρχίσει να γίνεται παγκόσμιο φαινόμενο.

Τα ρόπαλα κρίκετ, που είναι φτιαγμένα από το περίφημο ξύλο της ιτιάς του Κασμίρ, κέρδισαν την παγκόσμια αναγνώριση, εξαιτίας της εξαιρετικής εμφάνισής τους στα χέρια διεθνών παικτών κρίκετ από το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων κυπέλλων T20.

Ένα εντυπωσιακό ρόστερ περίπου 17 παικτών που εκπροσωπούν έξι έθνη κρίκετ αναζήτησε με ανυπομονησία τα ρόπαλα του Κασμίρ για τη συμμετοχή τους στο πολυαναμενόμενο παγκόσμιο κύπελλο ODI 2023, που θα πραγματοποιηθεί στην Ινδία τον Οκτώβριο.

Σε μία βιομηχανική περιοχή που εκτείνεται από το Σανγκάμ μέχρι την Αουαντίπορα, η ρυθμική συμφωνία των σφυριών αντηχούσε στον αέρα, καθώς επιδέξιοι τεχνίτες έφτιαχναν ρόπαλα κρίκετ από την πολυπόθητη ιτιά του Κασμίρ. Αυτή η ταπεινή βιομηχανία, που κάποτε περιοριζόταν στις τοπικές αγορές, είχε πλέον τραβήξει την προσοχή του κόσμου, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στην παγκόσμια σκηνή του κρίκετ.

Η GR8 Sports ήρθε στο αποκορύφωμα της αναγνώρισης, προβάλλοντας με υπερηφάνεια τα ρόπαλα με την ονομασία «Νυχτερίδα» στη διεθνή σκηνή, απηχώντας σε παίκτες και οπαδούς.

Στην ήσυχη πόλη Halmulla Sangam, όπου η ομορφιά είναι τόσο άφθονη όσο το νερό των ποταμιών της περιοχής, η αθλητική βιομηχανία GR8 στάθηκε ως φάρος ελπίδας στην περιοχή. Με κάθε χτύπημα μεταφέρονται τα όνειρα και οι φιλοδοξίες μιας ολόκληρης περιοχής.

Οι τεχνίτες δούλευαν ακούραστα, με τα χέρια τους να χορεύουν με χάρη και ακρίβεια. «Η καλλιτεχνική ικανότητα και η αφοσίωση των τεχνιτών μας λάμπουν μέσα από κάθε ρόπαλο που δημιουργούμε. Κάθε κομμάτι αφηγείται μια ιστορία, που υφαίνεται με την ουσία της φυσικής ομορφιάς του Κασμίρ», σημειώνει ο Καμπίρ.

Καθώς οι ειδήσεις για την αυξανόμενη δημοτικότητα των ροπάλων του Κασμίρ εξαπλώθηκαν σαν φωτιά, οι άνθρωποι που συνδέονται με αυτή τη βιομηχανία ένιωσαν ένα κύμα ευτυχίας και υπερηφάνειας. Το κάποτε τοπικό τους εμπόριο είχε γίνει πλέον παγκόσμιο φαινόμενο, γοητεύοντας τις καρδιές των κρίκετ και των οπαδών.

Οι τοπικοί κατασκευαστές βλέπουν με ευχαρίστηση το προϊόν τους να γίνεται σύμβολο της ανθεκτικότητας, της δεξιοτεχνίας και του ανυποχώρητου πνεύματος μιας περιοχής που είναι γνωστή για τα φυσικά της κάλλη.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε τα ρόπαλα μας στα χέρια εμβληματικών παικτών όπως ο Βιράτ Κοχλί και ο Μπάμπαρ Αζάμ. Θέλουμε ο κόσμος να δει τη μαγεία που ξεδιπλώνεται όταν το πνεύμα του Κασμίρ συναντά το πάθος για το κρίκετ», σημειώνει ο Καμπίρ.

ΠΗΓΗ: Greaterkashmir.com

To Top