Ελλάδα

Τοποθετούνται 1.500 νέοι κάδοι σκουπιδιών στον δήμο Θεσσαλονίκης

ΚΑΔΟΙ

Τοποθετούνται 1.500 νέοι κάδοι σκουπιδιών στον δήμο Θεσσαλονίκης

Περισσότεροι από 200 καινούριοι κάδοι απορριμμάτων τοποθετούνται μέσα στα επόμενα 24ωρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού στον τομέα της καθαριότητας και βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Σε όλες τις γειτονιές μέσα στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν περίπου 1.500 νέοι κάδοι απορριμμάτων, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο της πόλης η τοποθέτηση των καινούριων κάδων θα αρχίσει απόψε (10/09), οπότε θα εξελιχθεί επιχείρηση των ανθρώπων της καθαριότητας για επανατοποθέτηση κάδων που είχαν απομακρυνθεί από κεντρικές περιοχές λόγω ΔΕΘ, στο πλαίσιο σχετικής οδηγίας της ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτό το πλαίσιο σε πολλά σημεία του κέντρου στη θέση παλιών κάδων, που απομακρύνθηκαν τις περασμένες μέρες, απόψε θα τοποθετηθούν καινούριοι.

kadoi aporrimmaton skoupidia2
Τοποθετούνται 1.500 νέοι κάδοι σκουπιδιών στον δήμο Θεσσαλονίκης 4

Στο κέντρο της πόλης η τοποθέτηση των καινούριων κάδων θα αρχίσει απόψε, Κυριακή 10/09, οπότε θα εξελιχθεί επιχείρηση των ανθρώπων της καθαριότητας για επανατοποθέτηση κάδων που είχαν απομακρυνθεί από κεντρικές περιοχές λόγω ΔΕΘ, στο πλαίσιο σχετικής οδηγίας της ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτό το πλαίσιο σε πολλά σημεία του κέντρου στη θέση παλιών κάδων, που απομακρύνθηκαν τις περασμένες μέρες, απόψε θα τοποθετηθούν καινούριοι. Οι παλιοί κάδοι θα πλυθούν στα νέα καδοπλυντήρια, τα οποία προμηθεύτηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ όπου απαιτείται θα γίνουν επισκευές, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εφεδρικά.

«Σε μια περίοδο κατά την οποία η πρόκληση της καθαριότητας για τη Θεσσαλονίκη, που αναπτύσσεται, καταναλώνει και παρουσιάζει υψηλή δραστηριότητα στις κατασκευές, είναι τεράστια και απαιτείται γρήγορη προσαρμογή στα νέα δεδομένα, οι επενδύσεις της Διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον νευραλγικό αυτό τομέα είναι διαρκείς.

kadoi aporrimmaton skoupidia3
Τοποθετούνται 1.500 νέοι κάδοι σκουπιδιών στον δήμο Θεσσαλονίκης 5

Ήδη ο στόλος της καθαριότητας ενισχύθηκε με 83 οχήματα, ενώ μέσα στο 2024 προστίθενται επιπλέον 23 καινούρια ηλεκτροκίνητα οχήματα και συγχρόνως υπάρχει προγραμματισμός για την προμήθεια ακόμη 74», υποστηρίζει ο δήμος και προσθέτει: «Παράλληλα, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης στην καθαριότητα μεταξύ άλλων οργανώθηκαν ειδικά συνεργεία για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, έγιναν προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων, ενώ προχωρά και η επέκταση του συστήματος υπόγειων κάδων στις γειτονιές. Πέραν των 59 υπόγειων κάδων, που ήδη λειτουργούν στο κέντρο, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την τοποθέτηση σε πρώτη φάση επιπλέον 75 στις γειτονιές, ενώ ο συνολικός σχεδιασμός προβλέπει ότι οι υπόγειοι κάδοι θα είναι πάνω από 200».

To Top