Πολιτική

Τσίπρας για απόσυρση Κατραντζή: Δεν θα χορέψω το τανγκό της ανευθυνότητας με τον Μητσοτάκη

tsipras1 3

Τσίπρας για απόσυρση Κατραντζή: Δεν θα χορέψω το τανγκό της ανευθυνότητας με τον Μητσοτάκη

Κατά της απόφασης για απόσυρση του Μουσταφά Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να κάνει το ίδιο με τους υποψηφίους του σε Ροδόπη και Ξάνθη, τονίζοντας πως «δεν θα χορέψω το τανγκό της ανευθυνότητας με τον κ. Μητσοτάκη».

Ερωτώμενος σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως: «Ο δικός μας υποψήφιος στη Ροδόπη ποτέ δεν μίλησε για τουρκική μειονότητα. Αυτός που έχει υποπέσει σε τέτοιο λάθος είναι ο υποψήφιος της Ξάνθης και όταν υπέπεσε τον εγκαλέσαμε. Θα ήταν λάθος μεγάλο και ανευθυνότητα να τους ανακαλέσουμε από τα ψηφοδέλτια. Το να θέσουμε απέναντί μας τη μουσουλμανική μειονότητα είναι αυτό ακριβώς που θέλει ο Ερντογάν που θέλει να δείξει ότι η μουσουλμανική μειονότητα είναι απομονωμένη.

Ο Μητσοτάκης διαχειρίζεται με περισσή ανευθυνότητα και αδίστακτα ένα τέτοιο θέμα. Δεν μπορείς να βάζεις στην αρένα της προεκλογικής αντιπαράθεσης τα εθνικά θέματα. Δεν μπορείς να εργαλειοποιείς έτσι την ΕΥΠ. Είναι λάθος και είναι ένας ολισθηρός δρόμος που εγώ δεν θα ακολουθήσω. Δεν θα χορέψω το τανγκό της ανευθυνότητας με τον κ. Μητσοτάκη».

Σχετικά με το ναυάγιο στην Πύλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Το κρίσιμο θέμα που πρέπει να δούμε είναι αν είναι προτεραιότητά μας η διάσωσή τους. Προφανώς οφείλουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας. Την ίδια στιγμή όμως το επιτάσσουν οι αξίες μας και το διεθνές δίκαιο να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή.

Όταν βλέπουμε ανθρώπους στοιβαγμένους σε ένα σαπιοκάραβο προτεραιότητα κάθε αρχής πρέπει να είναι να βρεθεί ο τρόπος αυτοί οι άνθρωποι να σωθούν. Η γραμμή που είχε το Λιμενικό Σώμα καθόλη τη διάρκεια»

To Top