Πολιτική

Βορίδης για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Είδαμε την πολιτική αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ»

voridis2

Βορίδης για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Είδαμε την πολιτική αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και εκλεγμένος, πλέον, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα που φέρνει αυτοδυναμία στο κόμμα της Πειραιώς.

«Καταρχάς να κρατήσουμε το σημαντικό. Ένα ζήτημα λύθηκε, με την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο αριθμός των εδρών που είχαμε και στην προηγούμενη βουλή. Το πολιτικό συμπέρασμα είναι πως έχουμε μια άνετη και ασφαλή νίκη. Ζητήσαμε μια καθαρή εντολή και ο ελληνικός λαός μας την έδωσε. Ποτέ δεν ζητήσαμε περίοδο χάριτος. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην ίδια κατεύθυνση. Οι στόχοι μας είναι για την αύξηση των μισθών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όλα όσα δεσμευτήκαμε θα πολεμήσουμε για αυτά», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κύριος Βορίδης.

Για τα περί αλαζονείας που καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση αυτή ποτέ δεν αρνήθηκε τις ευθυνες της με αυτόν τον πρωθυπουργό. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας περιγράφει σαν καρικατούρα. Ποτέ δεν είπαμε πως βρίσκεται στο ΕΣΥ σε ιδεώδη κατάσταση.

Αναφορικά με την αντιπολίτευση: «Βλέπουμε την απόλυτη αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικά. Με δυο λόγια να το πω πιο απλά. Αν ένα κόμμα φτάνει σε αυτό το ποσοστό, δεν πήγε αυτός ο κόσμος στη Νέα Δημοκρατία. Αυτή η καθίζηση διαχέεται στην αντιπολίτευση και την δομεί με συγκεκριμένο τρόπο. Υπάρχει κάποια μετατόπιση προς τα δεξιά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή αυτό που έχει γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο βαθύ και έχει να κάνει με μια ιδεολογική ήττα της αριστεράς. Αν έχει συγκυριακά χαρακτηριστικά, αυτό θα φανεί. Θα αντιμετωπιστεί με όρους πολιτικούς και νομίζω πως θα μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε μια μεγαλύτερη αυτοδυναμία στην επόμενη φάση».

To Top