Αθλητικά

Ξεκίνησε η νέα εποχή στην Εθνική – Η πρώτη τεράστια κίνηση Σπανούλη – Επιστρέφει ο ηγέτης, αλλάζει η 5αδα!

Ξεκίνησε η νέα εποχή στην Εθνική - Η πρώτη τεράστια κίνηση Σπανούλη - Επιστρέφει ο ηγέτης, αλλάζει η 5αδα!

Σπουδαία αλλαγή… τραβάει τα μαλλιά του ο Ιτούδης. Ο νεαρός προπονητής είναι έτοιμος να αναλάβει και επίσημα τα ηνία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και σύμφωνα με πληροφορίες μαζί του στην ομάδα γυρίζουν και παίκτες που έλειψαν φέτος από το Μουντομπάσκετ.

Η Εθνική Ελλάδας γυρίζει σελίδα, αφού το “διαζύγιο” με τον Δημήτρη Ιτούδη είναι επίσημο, με την ΕΟΚ να ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον έμπειρο προπονητή. Ο αντικαταστάτης του φαίνεται πως έχει βρεθεί, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της Γαλανόλευκης, με την οποία έγραψε ιστορία ως παίκτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία έχει ουσιαστικά κλείσει και απομένουν μόνο τα τυπικά προκειμένου ο “Kill Bill” να χριστεί ομοσπονδιακός τεχνικός, στη μεγαλύτερη πρόκληση της -σύντομης- προπονητικής του σταδιοδρομίας.

Ο Σπανούλης θα καθοδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο επερχόμενο Προολυμπιακό τουρνουά, όπου η Ελλάδα θα διεκδικήσει το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του 2024 στο Παρίσι. Με δεδομένο ότι η Εθνική βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, το έργο της είναι δύσκολο, αλλά στον Σπανούλη… πάντα άρεσαν τα δύσκολα!

Ο Έλληνας τεχνικός είναι “φτιαγμένος” για τη μεγάλη πρόκληση που του παρουσιάζεται και έτοιμος για σκληρή δουλειά, ενώ θεωρεί πως η Γαλανόλευκη έχει το ανάλογο υλικό ώστε να τα καταφέρει. Μην ξεχνάμε πως στο Μουντομπάσκετ 2023 η Ελλάδα παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες, κάτι που δεν αναμένεται να επαναληφθεί στο Προολυμπιακό. Αρκεί φυσικά να είναι και η τύχη στο πλευρό της και να μην έχουμε τραυματισμούς της τελευταίας στιγμής, όπως αυτός που στέρησε από τον Μήτογλου την παρουσία στο Παγκόσμιο.

Αναφορικά με τους παίκτες που θα δώσουν τη μάχη για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Σπανούλης φαίνεται να κερδίζει το πρώτο μεγάλο “στοίχημα”, που δεν είναι άλλο από την επιστροφή του Κώστα Σλούκα (σ.σ. απείχε από το Μουντομπάσκε). Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο γκαρντ του Παναθηναϊκού το εγκώμιο του Σπανούλη και ξεκαθάρισε ότι θέλει να δώσει το παρών στο Προολυμπιακό!

Από εκεί και πέρα, ο χρόνος θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι με τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, τον Καλάθη, τον Αγραβάνη και τον Ντόρσεϊ.

sloukas

To Top