Για υβριδικό πόλεμο κατά της Μόσχας, που θα καταλήξει σε ταπείνωση της Ουάσιγκτον κατηγορεί τις ΗΠΑ η Ρωσία, μετά την έγκριση του νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είπε ότι είναι ξεκάθαρο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν η Ουκρανία «να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», μεταξύ άλλων με επιθέσεις σε ρωσικά κυρίαρχα εδάφη και αμάχους.

«Η ολοένα και βαθύτερη βύθιση της Ουάσιγκτον στον υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας θα μετατραπεί σε ένα ηχηρό και ταπεινωτικό φιάσκο για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως το Βιετνάμ και το Αφγανιστάν», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία, είπε, θα δώσει «μια άνευ όρων και αποφασιστική απάντηση» στην κίνηση των ΗΠΑ να εμπλακούν περισσότερο στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε, με ευρεία δικομματική υποστήριξη, ένα νομοθετικό πακέτο 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρέχει βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Η Ρωσία ελέγχει τώρα περίπου το 18% της Ουκρανίας – στα ανατολικά και νότια- και κερδίζει σταδιακά έδαφος μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης του Κιέβου το 2023 να κάνει οποιαδήποτε σοβαρή εισβολή εναντίον ρωσικών στρατευμάτων.