Πολιτική

Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη έχει ανοίξει τα φτερά της – Γυρίσαμε στους δημότες 50 εκατομμύρια ευρώ

Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη έχει ανοίξει τα φτερά της – Γυρίσαμε στους δημότες 50 εκατομμύρια ευρώ

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έδωσε συνέντευξη με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και τόνισε πως έχει συντελέσει σημαντικό έργο στη Θεσσαλονίκη, η οποία τώρα «ανοίγει τα φτερά της».

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή Live News δήλωσε ότι «αν πάμε τέσσερα χρόνια πριν, είχαμε 19 υποψήφιες παρατάξεις. Στον δεύτερο γύρο πήρα το 67% και την επόμενη μέρα είχα 7 δημοτικούς συμβούλους. Αυτό δεν βοήθησε. Τώρα θέλουμε 43% από τον πρώτο γύρο. Το θέμα είναι να δουλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε, να δείξουμε το έργο μας. Η Θεσσαλονίκη έχει ανοίξει τα φτερά της. Είναι ο τόπος που επενδύουν πολλές εταιρίες. Έχουμε άνθηση στον τουρισμό, μεγάλη αναγνωρισιμότητα, και πλέον έχουμε και τη στάμπα της UNESCO».

«Η Θεσσαλονίκη έχει πολλά καταστήματα εστίασης. Οπότε όλα αυτά δημιουργούν όλα προβλήματα δημιουργούν έναν ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στον δήμαρχο ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε τον διπλάσιο όγκο απορριμμάτων. Έχουμε βάλει υπόγειους κάδους, θα έχουμε συνολικά πάνω από 200 κάδους. Προχωρούμε σε αλλαγή των οχημάτων και σε αύξηση προσωπικού. Είμαστε ο μόνος Δήμος που μείωσε τα δημοτικά τέλη κατά 30%. Γυρίσαμε στους δημότες 50 εκ. ευρώ. Έχουμε προσλάβει 100 εποχικούς γιατί έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα ογκώδη», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, πρόσθεσε πως «από το 2017 ο Ο.Α.Σ.Θ έχει μεγάλο πρόβλημα. Χρειάζεται 300 λεωφορεία τουλάχιστον. Για το μετρό είναι τεράστια η συζήτηση. Η Θεσσαλονίκη αναγκάστηκε να διαχειριστεί και τόσα αρχαία. Το καλό είναι πως οι περισσότεροι σταθμοί είναι έτοιμοι και έχουμε και τις διαβεβαιώσεις πως θα είναι έτοιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που γνωρίζει άνθιση αλλά οι υποδομές της είναι πίσω».

To Top