Κόσμος

Ζωγράφισαν σβάστικα σε εμβληματικό εβραϊκό εστιατόριο, γιατί στηρίζει το Ισραήλ

restaurant

Ζωγράφισαν σβάστικα σε εμβληματικό εβραϊκό εστιατόριο, γιατί στηρίζει το Ισραήλ

Άγνωστοι βανδάλισαν ένα εμβληματικό εβραϊκό εστιατόριο, ζωγραφίζοντας μια σβάστικα, επειδή τις τελευταίες ημέρες η επιχείρηση κατακλύζει τα social media με αναρτήσεις υπέρ του Ισραήλ, ύστερα από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Το περιστατικό έγινε στο μαγαζί 2nd Avenue Deli που βρίσκεται στο East Village της East 10th Street στην Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την New York Post.

«Το είδαμε σήμερα το πρωί», είπε ο Lebewohl που είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και πρόσθεσε πως «είναι απλά φρικτό. Με θλίβει. Είναι λυπηρό που οι άνθρωποι νιώθουν απλώς την ανάγκη να πουν ότι μισούν τους Εβραίους το 2023. Ότι οι άνθρωποι μπορούν απλώς να είναι τόσο ανοιχτοί σχετικά με αυτό. Αυτό το μίσος των Εβραίων είναι εκεί έξω τώρα οι άνθρωποι απλώς νιώθουν μεγαλύτερη δύναμη να το πουν».

Η επιχείρηση δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφία από τον βανδαλισμό και διακρίνεται μια σβάστικα, που συνοδεύεται από τις δύο φράσεις «σπίτι και ασφάλεια» και «η τιμή του Ισραήλ».

View this post on Instagram

A post shared by 2nd Ave Deli (@2ndavedeli)

«Έξω από το εστιατόριο μας σήμερα. Σας ευχαριστούμε που μας υπενθυμίσατε ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Αυτό δεν είναι μόνο ένας αγώνας για τη γη. Αυτό δεν είναι μόνο ένας αγώνας για το Ισραήλ. Αυτό δεν είναι μόνο ένας αγώνας με όλους τους Εβραίους του κόσμου. Αυτός είναι ένας αγώνας καλού εναντίον κακού», έγραφε η λεζάντα της ανάρτησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τη στιγμή που έγινε η επίθεση της Χαμάς, το 2nd Avenue Deli έχει σταματήσει να δημοσιεύσει στα social media περιεχόμενο για τα πιάτα του και κάνει αναρτήσεις υπέρ του Ισραήλ, τονίζοντας ότι «πρέπει να δικαιωθεί ο αγώνας του».

Μάλιστα, πριν από δύο μέρες, ένας άγνωστος λογαριασμός που προσποιούνταν τεχνικό της Meta, έστειλε μήνυμα στην επιχείρηση και ζητούσε να σταματήσουν αυτές οι αναρτήσεις, γιατί δήθεν παραβίασαν τους όρους χρήσης.

«Συγγνώμη που δεν είναι αληθινό… απλώς αυτοί που μισούν τους Εβραίους προσπαθούν να στείλουν έναν ιό και να τρομάξουν τους ανθρώπους, ώστε να μην μιλήσουν για το πόσο φρικτές είναι οι φρικαλεότητες που έχουν διαπράξει», έγραφε η ανάρτηση και συνοδεύονταν από φωτογραφία με το μήνυμα που έλαβε η επιχείρηση.

View this post on Instagram

A post shared by 2nd Ave Deli (@2ndavedeli)

To Top