Το Ανώτατο Δικαστήριο στη Νέα Υόρκη ανέτρεψε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό στη συγκεκριμένη αμερικανική Πολιτεία.

Η ετυμηγορία ανέφερε ότι ο δικαστής που εξέτασε την υπόθεση δεν εκτίμησε σωστά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να αφήσει να καταθέσουν τρεις γυναίκες που δεν είχαν σχέση με την υπόθεση.

Με απόφαση 4-3 ανατράπηκε η καταδίκη, γιατί με βάση την απόφαση ο κατηγορούμενος δεν είχε δίκαιη δίκη, καθώς αν επέλεγε να καταθέσει, θα έπρεπε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις τρεις γυναίκες που κατέθεσαν, αλλά δεν είχαν σχέση με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τη New York Post ο 72χρονος Γουάινστιν εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών σε φυλακή της Νέας Υόρκης μετά την καταδίκη του για εγκληματική σεξουαλική πράξη επειδή έκανε με τη βία στοματικό σεξ σε βοηθό τηλεοπτικής και κινηματογραφικής παραγωγής το 2006 και για βιασμό τρίτου βαθμού για επίθεση σε επίδοξη ηθοποιό το 2013.

Παρά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Γουάινστιν θα παραμείνει στη φυλακή, διότι καταδικάστηκε ξεχωριστά τον Φεβρουάριο του 2023 σε 16 χρόνια φυλάκιση σε υπόθεση του Λος Άντζελες για βιασμό ενός μοντέλου. Η γυναίκα κατέθεσε ότι έπεσε πάνω της αφού εμφανίστηκε απρόσκλητος έξω από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της κατά τη διάρκεια ενός ιταλικού κινηματογραφικού φεστιβάλ το 2013.