Οικονομία

Δάνειο 25 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ

ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Δεκαετές δάνειο ύψους 25 εκατ. ευρώ εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) η εταιρεία Sunlight, μέλος του Ομίλου Olympia, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή μπαταριών. Η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ θα στηρίξει ένα καινοτόμο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει στόχο να αυξήσει το δυναμικό παραγωγής μπαταριών λιθίου, να επεκτείνει τις ερευνητικές και αναπτυξιακές δυνατότητες, καθώς και να επιτρέψει στην εταιρεία να παράγει ζωτικής σημασίας βιομηχανικά στοιχεία που μέχρι σήμερα κατασκευάζονταν εκτός της εταιρείας.

Δίκαιη ανάπτυξη

Ταυτόχρονα, η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 205 νέες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στην Ξάνθη, μια λιγότερο ανεπτυγμένη περιοχή της ΕΕ με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της, και αναδεικνύει την προσήλωση της ΕΤΕπ στη δίκαιη ανάπτυξη και στην περιφερειακή συνοχή.

Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ειδικού πακέτου στήριξης της ΕΤΕπ για το σχέδιο REPowerEU και το βιομηχανικό σχέδιο της Πράσινης Συμφωνίας για την εποχή των μηδενικών καθαρών εκπομπών, ενώ η Sunlight στηρίζεται για δεύτερη φορά από την ΕΤΕπ, μετά το 2018 και το πρώτο δάνειο, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.

To Top