Πολιτική

Δεν πρόκειται να αλλάξει η χωροταξία στην Ολομέλεια της Βουλής, ξεκαθαρίζουν κοινοβουλευτικές πηγές

edres2

Δεν πρόκειται να αλλάξει η χωροταξία στην Ολομέλεια της Βουλής, ξεκαθαρίζουν κοινοβουλευτικές πηγές

Οι θέσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων θα παραμείνουν ως έχουν, ξεκαθαρίζουν κοινοβουλευτικές πηγές μετά και τη χθεσινή επιστολή διαμαρτυρίας που είχε καταθέσει ο νέος επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος, επειδή οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάθονταν δίπλα (και συγκεκριμένα επάνω) από τους βουλευτές του.

Όπως τόνιζε χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα. Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας».

Πληροφορίες αναφέρουν πως τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να τοποθετηθούν οι βουλευτές του στις μπροστινές σειρές των εδράνων, υποστηρίζοντας ότι η Ολομέλεια έχει πέντε πτέρυγες και οι «Σπαρτιάτες» είναι το πέμπτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα. Το αίτημα ωστόσο απορρίφθηκε όπως απορρίφθηκε και η σκέψη να τοποθετηθούν στα ορεινά άκρα δεξιά έδρανα, εκεί όπου καθόντουσαν παλαιότερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αφού κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πολυδιάσπαση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

To Top