Ελλάδα

Εκατοντάδες πυροσβέστες προσπαθούν να σώσουν το δάσος της Δαδιάς – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στον Έβ…

dadia 1

Εκατοντάδες πυροσβέστες προσπαθούν να σώσουν το δάσος της Δαδιάς – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στον Έβρο

Τη δική τους μάχη με τις φωτιές που συνεχίζουν να κατακρεουργούν τον φυσικό πλούτο της χώρας δίνουν οι δυνάμεις. Οι πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες στον Έβρο τη Βοιωτία και την Πάρνηθα όπου το Σάββατο (26/8) σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις ενώ δύσκολη νύχτα πέρασαν όσοι βρίσκονται στην Άνδρο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από τις Αρχές στο δάσος της Δαδιάς που έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές με εκατοντάδες πυροσβέστες να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Στον Έβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί σε Δαδιά, Αισύμη και Σουφλί. Σε Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσιτερά, εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλείς κατευθύνσεις.

Καίγεται για ένατη ημέρα το δάσος της Δαδιάς

Φωτιά στη Δαδιά
Εκατοντάδες πυροσβέστες προσπαθούν να σώσουν το δάσος της Δαδιάς – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στον Έβ... 3

Κάτοικοι και φορείς κάνουν έκκληση για ενίσχυση δυνάμεων. Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στο δάσος της Δαδιάς όπου για ένατη ημέρα συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Το βάρος των δυνάμεων πέφτει στο τόξο Δαδιά – Κοτρονιά – Λεπτοκαρυά και Αισύμη. Κάτοικοι και φορείς κάνουν έκκληση για ενίσχυση δυνάμεων, ενώ και σε αυτήν την περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στη Δαδιά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι ενισχυμένες τόσο επίγεια όσο και εναέρια. Από το πρωί της Κυριακής επιχειρούσαν πάνω από 300 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Καλύτερη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ είναι η εικόνα στη Βοιωτία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο Στείρι υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες προς τον λόφο απέναντι από το Κυριάκι.

Στην Πάρνηθα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

pyrosvestes
Εκατοντάδες πυροσβέστες προσπαθούν να σώσουν το δάσος της Δαδιάς – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στον Έβ... 4
To Top