Πολιτική

Εκλογές 2023: Στις 7.00 ανοίγουν οι κάλπες – Που ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί

5894739

Εκλογές 2023: Στις 7.00 ανοίγουν οι κάλπες – Που ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Λίγεςς ώρες έμειναν έως τις 7 το πρωί της Κυριακής όπου θα ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου. Όπως κάθε φορά, η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Με βάση την εμπειρία της πρόσφατης αναμέτρησης του Μαΐου η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα θα δοθεί από τους υπεύθυνους του Υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic που «τρέχει» την διαδικασία περίπου μια με μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης ενώ έως τις 10 το βράδυ θα έχει καταμετρηθεί περίπου το 80% των ψήφων.

Γενικότερα, η διαδικασία της καταμέτρησης αναμένεται να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές καθώς αυτήν τη φορά δεν θα υπάρχουν οι «σταυροί» προτίμησης στους υποψήφιους βουλευτές.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης σημείωσε ότι «τα αποτελέσματα θα είναι πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 10:00 μ.μ. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα».

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, μέχρι τις 9:00 μ.μ. θα είναι γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία και ποια κόμματα μπαίνουν ή όχι στη Βουλή.

Η εκλογή των υποψηφίων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των εδρών που θα λάβει κάθε κόμμα σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

Πού ψηφίζουν αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρροπούλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις 12 το μεσημέρι στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44ο δημοτικό σχολείο Αθηνών (Μηλιαράκη 57-59 & Κουρτίδου).

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:30 στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα (Λεβίδου 42).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα ψηφίσει αυριο στις 10:30 στο 1ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου (Παναγή Τσαλδάρη 2). Θυμίζουμε ότι η Δυτική Αθήνα είναι μια από τις 3 περιφέρειες όπου είναι υποψήφιος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αύριο , στις 10.30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431).

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα ασκήσει αύριο το εκλογικό του δικαίωμα, στις 10 πμ, στο 137ο εκλογικό τμήμα του ΤΕΕ Λαμίας (πρώην Μουστάκειο), Καποδιστρίου 27.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, ψηφίζει στις 10:30 στο 1072 ΕΤ, 2o Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου (Αχιλλέως 34).

Η πρόεδρος της ” Πλεύσης Ελευθερίας”, Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις 10.30 το πρωί στο 111ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στην οδό Κεδρηνού και Δήμου Τσέλιου στην περιοχή Γκύζη.

To Top