Πολιτική

Εντυπωσιακό εκλογικό φίνις της ΝΔ στο Σύνταγμα – Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης παρουσία Καραμανλή-…

5917964

Εντυπωσιακό εκλογικό φίνις της ΝΔ στο Σύνταγμα – Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης παρουσία Καραμανλή-Σαμαρά

Ως μια μεγάλη γιορτή περιγράφουν στελέχη της οδού Πειραιώς την εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος.

Λίγο πριν σβήσουν τα φώτα της προεκλογικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει μηνύματα προς τους πολίτες αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους χρησιμοποιώντας το γνώριμο ύφος της πολιτικής ορθότητας, της σιγουριάς και της ειλικρίνειας αλλά και της αυστηρότητας σε όσους επιχειρούν να καπηλευθούν αξίες όπως η θρησκεία αλλά και η δημοκρατία.

Όλα αυτά, παρουσία δυο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά αλλά και πολλών κορυφαίων στελεχών της γαλάζιας παράταξης.

Κατεβαίνοντας τα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος στην σκιά της Βουλής των Ελλήνων ο Πρόεδρος της ΝΔ πλαισιωμένος από τη νεολαία επικεντρώθηκε στην συσπείρωση των νεοδημοκρατών αλλά και στην προσέλκυση νέων ψηφοφόρων.

«Φίλες και φίλοι, την Κυριακή οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία, να ενωθούμε και πάλι σε ένα πλατύ ποτάμι σταθερότητας και προόδου. Ένα μεγάλο ποτάμι στο οποίο έχουν θέση όσοι, ανεξάρτητα από κομματικές αφετηρίες, αναζητούν αλήθεια, σχέδιο, αναζητούν πρωτίστως αποτέλεσμα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι στη ΝΔ «έχουν θέση όλοι όσοι πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό αλλά και στον δημιουργικό εκσυγχρονισμό».

Καλώντας τους πολίτες να γράψουν μαζί του την δική τους ιστορία ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε εκείνους που στράφηκαν στα δεξιά του κόμματός του να ξαναδούν τις επιλογές τους στέλνοντας ηχηρά μηνύματα και στις ηγεσίες των κομμάτων αυτών. Ήταν ίσως η μόνη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους.

«Το επαναλαμβάνω, λοιπόν, και εδώ, στην πρωτεύουσα, που δεν υποβίβασε ποτέ την πίστη σε κομματικό σύμβολο, που κατέβασε, όμως, πρώτη εκείνη το σύμβολο του ναζισμού από την Ακρόπολη. Είναι η ίδια η ιστορία της Αθήνας που απαντά και στους νεόκοπους πολιτικούς εμπόρους τής θρησκείας και της πατρίδας. Το ξαναλέω λοιπόν: αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες», είπε κοιτάζοντας προς τη Νίκη, την Ελληνική Λύση αλλά και τους Σπαρτιάτες.

5918003
Εντυπωσιακό εκλογικό φίνις της ΝΔ στο Σύνταγμα – Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης παρουσία Καραμανλή-... 3

Με τον αέρα της θριαμβευτικής νίκης της 21ης Μαΐου αλλά παράλληλα ξορκίζοντας τον εφησυχασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν αποσυρθεί για λίγες ώρες από το πολιτικό προσκήνιο απευθύνθηκε στον μέσο Έλληνα πολίτη ζητώντας από τον καθένα και την καθεμία να μην ξεχνούν την αμείλικτη αριθμητική της κάλπης.

Και τόνισε ότι «μερικές ψήφοι λιγότερες σε κάθε εκλογικό τμήμα της επικράτειας αρκούν, για να θέσουν σε κίνδυνο την ανάδειξη μίας ισχυρής κυβέρνησης».

Η αυλαία λοιπόν της προεκλογικής περιόδου έπεσε χθες στο Σύνταγμα και σήμερα Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού πιεί έναν καφέ με τους δημοσιογράφους θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του με την οικογένειά του. Την Κυριακή θα επιστρέψει στο στρατηγείο του στο Μοσχάτο για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών αφού πρώτα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. 

To Top