Κόσμος

Φοιτήτρια από το Μεξικό εντοπίστηκε νεκρή στη Γερμανία – Είχε εξαφανιστεί πριν από δέκα ημέρες

Φοιτήτρια από το Μεξικό εντοπίστηκε νεκρή στη Γερμανία – Είχε εξαφανιστεί πριν από δέκα ημέρες

Το πτώμα 24χρονης μεξικανής φοιτήτριας, που είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου δέκα μέρες, βρέθηκε στη Γερμανία, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού.

«Θα παρακολουθήσουμε στενά την έρευνα», ανέφερε η υπουργός Αλίσια Μπάρσενα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους οικείους της νέας, που ονομαζόταν Μαρία Φερνάντα Σάντσες, μέσω X (του πρώην Twitter).

Νωρίτερα, η γερμανική αστυνομία ενημέρωνε πως το πτώμα της νεαρής βρέθηκε σε κανάλι στο Βερολίνο.

Τη Μαρία Φερνάντα Σάντσες, για την οποία είχε εκδοθεί κίτρινη ειδοποίηση της Ιντερπόλ, εντόπισε κάποιος καθώς βάδιζε πάνω σε γέφυρα στη συνοικία Άντλερσχοφ.

«Τίποτε δεν αφήνει να εννοηθεί» πως επρόκειτο για έγκλημα, ανέφερε η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας, προσθέτοντας «η έρευνα συνεχίζεται».

Η νεαρή εξαφανίστηκε την 22η Ιουλίου, κατά την ίδια πηγή, που είχε επισημάνει μετά την εξαφάνιση πως υπήρχαν ενδείξεις ότι η ψυχολογική της κατάσταση ήταν εύθραυστη.

Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια πήγε στο Βερολίνο πριν από πέντε μήνες. Ο πατέρας της επισήμανε πως το Μεξικό «της έλειπε πολύ».

Σε ανακοίνωσή της, η οικογένειας της νέας ανέφερε «σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και την αλληλεγγύη σας. Σας ζητούμε να σεβαστείτε τη μνήμη της κόρης μας, το πένθος μας και την ιδιωτική μας ζωή».

To Top