Οικονομία

Γεμίζουν bitcoins τα ψηφιακά πορτοφόλια

1697548809 Snea default

Τα bitcoins που κρατούνται σε ψηφιακά πορτοφόλια για πώληση ή εγγύηση, τα οποία συνδέονται με κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο, υπονοώντας μια πιθανή παύση της ανόδου τιμών στην αγορά. Η μέτρηση αλλαγής καθαρής θέσης ανταλλαγής bitcoin της εταιρείας Blockchain Glassnode, η οποία μετρά τον αριθμό των νομισμάτων που κατέχουν τα πορτοφόλια ανταλλαγής σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία σε σύγκριση με την ίδια ημερομηνία πριν από τέσσερις εβδομάδες, αυξήθηκε στα 31.382 bitcoins (με αξία 1,16 δισ. δολ.), το υψηλότερο από τις 11 Μαΐου 2023.

Συνεργασία Mastercard με Feedzai

Η Mastercard διπλασιάζει τις προσπάθειές της για τον εντοπισμό και την πρόληψη απάτης που δρομολογείται μέσω ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία είπε αποκλειστικά στο CNBC ότι συνεργάζεται με τη Feedzai, την εποπτική τεχνολογική πλατφόρμα που στοχεύει στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και των οικονομικών απατών στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Μέσω της συνεργασίας, η Feedzai θα ενσωματωθεί απευθείας στην πλατφόρμα CipherTrace Armada της Mastercard, η οποία χρησιμοποιείται για να βοηθά τις τράπεζες να παρακολουθούν συναλλαγές από περισσότερες από 6.000 ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων για απάτη, ξέπλυμα χρήματος και άλλες ύποπτες δραστηριότητες.

Το λόμπι των κρυπτονομισμάτων

Πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος για άσκηση επιρροής (lobbying) που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της CoinGecko, το ποσό που δαπανήθηκε για την άσκηση πίεσης σε κρυπτονομίσματα ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 20,19 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ των 22 εκατομμυρίων δολαρίων του περασμένου έτους, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν δαπάνες για το τέταρτο τρίμηνο.

To Top